Verifikoni Njohuritë Tuaja!

30 Pyetjet | Total Attempts: 43

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Verifikoni Njohuritë Tuaja!

Ky është një kuic i vështirë që vetëm 50% e njërëzve e kalojnë. Ju ftojmë që edhe ju të verifikoni se sa dini dhe shpresojmë që ky kuic t'iu ndihomj dhe më tej!


Questions and Answers
 • 1. 
  Me çfarë ishin të ndërtuara anijet egjiptjane?
  • A. 

   Trungje druri

  • B. 

   Tufa të lidhura papirusi

  • C. 

   Xunkth

  • D. 

   Fije kashte

 • 2. 
  Si quhej anija e parë me avull?
  • A. 

   Charlotte

  • B. 

   Pyroscaphe

  • C. 

   Queen Marry

 • 3. 
  Në cilin vit u fundos titaniku?
  • A. 

   Në vitin 1920

  • B. 

   Në vitin 1908

  • C. 

   Në vitin 1912

 • 4. 
  A është e vërtëtë se piloti i parë që ngriti avionin nga një anije quhej Eguene. B Ely?
  • A. 

   E vërtetë

  • B. 

   E gabuar

 • 5. 
  Cfarë do të thotë rrotacion?
 • 6. 
  Gërmëzimi i saktë i fjalës "Violinçel" është
 • 7. 
  Gërmëzimi i saktë i fjalës "Agjensi është"
 • 8. 
  A është e vërtetë se mullinjtë me erë u shpikën në Sapnjë?
  • A. 

   E vërtetë

  • B. 

   E gabuar

 • 9. 
  Pronaret e mëdhenj të tokave që thirreshin në Gjermaini.
 • 10. 
  Forcë politike që vepron kundër partisë në pushtet
 • 11. 
  Policët e rreptë, që zakonisht ishin në Francë.
 • 12. 
  Napoleoni shpallet konsull i parë në vitin...
 • 13. 
  Cfarë është struci?
  • A. 

   Shpendë

  • B. 

   Kafshë

  • C. 

   Insekt

 • 14. 
  Delfini ka mustaqe.
  • A. 

   E vertetë

  • B. 

   E gabuar

 • 15. 
  Koalat nuk 
  • A. 

   Pine uje asnje here

  • B. 

   Qelben asnjehere

  • C. 

   Shkelin syrin

 • 16. 
  Briri i rinocerontit është i përbërë nga
 • 17. 
  Luani i vetëm në llojin e tij është
 • 18. 
  Kafsha më ë ngadaltë në botë është
 • 19. 
  Kush e ka then fjalen supercalifragilisticexpialidocious
 • 20. 
  Si quhet Isa ne realitet? P.s: Emrin shkruajeni korrekt, me germa te medha shkronjat e para se ndryshe nuk quhet pika.
 • 21. 
  Nga cili vend i europes eshte Vladimir Lugosi?
 • 22. 
  Si quhet drejtoresha e kolegjit "Bravo"?
 • 23. 
  Si quhet babai i Sebastianit? PS: Skruajeni gërmen e parë të emrit dhe mbiemrit me të madhe!
 • 24. 
  Sa vjece eshte Isa? PS: Shkruani vetëm moshën
 • 25. 
  Si quhet qeni i Mateos? PS: Shkruajeni me gërmë të madhe!