Testi Kontrollues Në Lëndën: Gjuhë Shqipe Dhe Letërsi

5 Pyetjet
Testi Kontrollues N Lndn: Gjuh Shqipe Dhe Letrsi

Gjimnazi "Abdyl Frashëri" Malishevë

Please wait...
Questions and Answers
 • 1. 
  Cila është poema e Gavril Darës së Ri?
  • A. 

   Këngët e Milosaos

  • B. 

   Bagëti e Bujqësi

  • C. 

   Kënga e sprasme e Balës

  • D. 

   Te dheu i huaj

 • 2. 
  Cila është poema e Jeronim De Radës?
  • A. 

   Këngët e Milosaos

  • B. 

   Bagëti e Bujqësi

  • C. 

   Kënga e sprasme e Balës

  • D. 

   Te dheu i huaj

 • 3. 
  "Të zezat tona" është poemth i :
  • A. 

   Zef Serembes

  • B. 

   Anton Santorit

  • C. 

   Garvil Darës së Ri

  • D. 

   Jorenim De Radës

 • 4. 
  Drama e parë në Letërsinë shqipe konsiderohet
  • A. 

   "Katërmbëdhjetë vjeç dhëndër" e A. Z. Çajupit

  • B. 

   "Emira" e Anton Santorit

  • C. 

   "Besa" e Sami Frashërit

  • D. 

   "Isrealitë e Filistinë" e Fan Nolit

 • 5. 
  Cila poemë konsiderohet  si shkrimi i parë i Jeronim De Radës