Testi I Arritshmerise

45 Questions

Settings
Please wait...
Testi I Arritshmerise

Gjuhe ShqipeGjuhe AnglezeMatematike


Questions and Answers
 • 1. 
  Cilat jane peremrat lidhor?
  • A. 

   Un.ti.ai

  • B. 

   Vetvetja

  • C. 

   Qe,i cili, qka

  • D. 

   Kush,ke

 • 2. 
  Dritani u ngrit papritur.Papritur eshte....
  • A. 

   Ndajfolje kohe

  • B. 

   Ndajfolje menyre

  • C. 

   Ndajfolje vendi

  • D. 

   Ndajfolje sasie

 • 3. 
  Si ndahen parafjalet?
  • A. 

   Thjeshta-perngjitura

  • B. 

   Thjeshta-perbera

  • C. 

   Thjeshta-perbyllese

  • D. 

   Perbera-permbyllese

 • 4. 
  Qka jane pjesezat?
  • A. 

   Fjale qe nuk plotesojn kuptimin e nje teksti

  • B. 

   Fjale qe plotesojn kuptimin e nje fjale

  • C. 

   Fjale qe nuk plotesojn kuptimin e nje fjale

  • D. 

   Fjale qe plotesojn kuptimin e nje teksti

 • 5. 
  Qka jane pasthirrmat?
  • A. 

   Tingujt ose fjalet e pandryshueshme qe sherbejn per te treguar ndjenjat e folesit ose perdoren per te terhequr vemendjen e degjuesve.

  • B. 

   Tingujt ose fjalet e ndryshueshme qe sherbejn per te treguar ndjenjat e folesit ose perdoren per te terhequr vemendjen e degjuesve.

  • C. 

   Tingujt ose fjalet e pandryshueshme qe sherbejn per te treguar ndjenjat e shkruasit ose perdoren per te terhequr vemendjen e degjuesve.

  • D. 

   Tingujt ose fjalet e ndryshueshme qe sherbejn per te treguar ndjenjat e shkruasit ose perdoren per te terhequr vemendjen e degjuesve.

 • 6. 
  FyellLexuesye dhe ue jane....
  • A. 

   Zanore

  • B. 

   Bashtingllore

  • C. 

   Diftongje

  • D. 

   Rrokje

 • 7. 
  Zgjedhimet e emrave jane...
  • A. 

   Mashkullore-i

  • B. 

   Femrore-e

  • C. 

   Mashkullore-u

  • D. 

   Femrore-a

 • 8. 
  Cilat jane kohet e menyres deshirore?FOLJET
  • A. 

   E tashme,arshme

  • B. 

   Ardhme,e kryer

  • C. 

   E kryer,e kryer e thjeshte

  • D. 

   E tashme.e kryer

 • 9. 
  Cila jane te sakta?
  • A. 

   Paskajorja-lare

  • B. 

   Paskajorja-duke lare

  • C. 

   Pjesorja-lare

  • D. 

   Percellorja-duke lare

 • 10. 
  Letersi:E kuqe si molla,me veshtrim posi shkendije.Cila figure letrare eshte perdorur?
  • A. 

   Hiperbola

  • B. 

   Asonanca

  • C. 

   Krahasimi

  • D. 

   Litoda

 • 11. 
  O malet e Shqiperise e ju lisat e gjate.Cila figure letrare eshte perdorur?
  • A. 

   Apostrofa

  • B. 

   Asonanca

  • C. 

   Apokopa

  • D. 

   Krahasimi

 • 12. 
  Femija pa nene,si nata pa hene/Cila figure letrare eshte perdorur?
  • A. 

   Personifikimi

  • B. 

   Apostrofa

  • C. 

   Apokopa

  • D. 

   Asonanca

 • 13. 
  Llojet e drames
  • A. 

   Drama e shkurte

  • B. 

   Tragjedia

  • C. 

   Monodrama

  • D. 

   Komedia

 • 14. 
  Cila eshte vepra e pare letrare origjinale e shkruar ne gjuhen shqipe?
  • A. 

   Meshari i Gjon Bozukut

  • B. 

   Gjella e Shen Merise se Virgjer-Pjeter Budi

  • C. 

   Te mesuem shqip

  • D. 

   Gjella e Shen Merise se Virgjer-Jul Variboba

 • 15. 
  Kush e perdori per here te pare termin letersi moderne?
  • A. 

   Lasgush Poradeci

  • B. 

   Honore De Balzak

  • C. 

   Eqrem Qabej

  • D. 

   Xhorxh Gorden Bajroni

 • 16. 
  Vepra "Tregtar Flamujsh" eshte shkruar nga?
  • A. 

   Ernest Koliqi

  • B. 

   Mitrush Kuteli

  • C. 

   Faik Konica

  • D. 

   Ndre Mjeda

 • 17. 
  Kush eshte vleresuar si nje nga autoret me realist te letersis boterore?
  • A. 

   Xhorxh Gorden Bajroni

  • B. 

   Homeri

  • C. 

   Mark Twen

  • D. 

   Honore De Balzak

 • 18. 
  English Language:We love football,don't we?What is don't we? 
  • A. 

   Question

  • B. 

   Modal verb

  • C. 

   Adjectives

  • D. 

   Question tag

 • 19. 
  Which one is in comperative?
  • A. 

   Less,more

  • B. 

   Many,less

  • C. 

   Little,much

  • D. 

   Best,worst

 • 20. 
  Which word is in Past Continuous?
  • A. 

   We was playing

  • B. 

   He were dancing

  • C. 

   She was dancing

  • D. 

   We were going to dance

 • 21. 
  Choose plural  of nouns.
  • A. 

   Knives

  • B. 

   Persons

  • C. 

   Childs

  • D. 

   Geese

 • 22. 
  Met,bet,oversleep are
  • A. 

   Rregular verbs

  • B. 

   Irregular nouns

  • C. 

   Irregular verbs

  • D. 

   Rregular nouns

 • 23. 
  Njeso vleren e shprehjes
  • A. 

   5/8

  • B. 

   5/6

  • C. 

   3/5

  • D. 

   1/1

 • 24. 
  Kendi suplementar i kendit 145* eshte
  • A. 

   50

  • B. 

   30

  • C. 

   35

  • D. 

   45

 • 25. 
  Nese x+y=5 dhe x-y=1 atehere vlera e shprehjes 2*x*y=?
  • A. 

   12

  • B. 

   10

  • C. 

   2

  • D. 

   20

 • 26. 
  Zgjidhja e sistemit 2x-y=7 dhe x+y=2  eshte e barabarte me qiftin e nr?
  • A. 

   3,1

  • B. 

   -3,1

  • C. 

   3,-1

  • D. 

   1,3

 • 27. 
  Numri qe duhet shkruhet ne fund eshte:6000+20%.........+25%...........
  • A. 

   8000

  • B. 

   9000

  • C. 

   7200

  • D. 

   10000

 • 28. 
  Vlera e shprehje (x+y)2-(x-y)2 eshte2=katror-fuqin e dyt 
  • A. 

   8xy

  • B. 

   X+y

  • C. 

   X-y

  • D. 

   4xy

 • 29. 
  Rrezja e rrethit syprina e te cilit eshte S=625 pi cm2 eshte
  • A. 

   R=10cm

  • B. 

   R=12cm

  • C. 

   R=20cm

  • D. 

   R=25cm

 • 30. 
  Per 7kg jane paguar 49 euro,ndersa per 434 euro  jane  blere
  • A. 

   60 kg

  • B. 

   62kg

  • C. 

   70 kg

  • D. 

   50 kg

 • 31. 
  Grafiket e funksioneve x+y=5 dhe 3x-y=3 priten ne piken
  • A. 

   2,3

  • B. 

   3,1

  • C. 

   -1,2

  • D. 

   1,1

 • 32. 
  Nr i nx. te nje klase eshte 28.Prej tyre 4 kalojne me 5,6 me 4,11 me 3,3 me 2 dhe 4 perserisin vitin.Sa eshte nota mesatare e klases
  • A. 

   2.9

  • B. 

   3.04

  • C. 

   3.11

  • D. 

   2.85

 • 33. 
  Syprina e sip. se pesekendeshit me te dhena ne fig eshte
  • A. 

   S=48 cm2

  • B. 

   S=55 cm2

  • C. 

   S=42 cm2

  • D. 

   S=35 cm2

 • 34. 
  Cila shume per 4 vjet me rritje 3% sjell 1200 euro interes
  • A. 

   10000

  • B. 

   15000

  • C. 

   20000

  • D. 

   18000

 • 35. 
  Nr qe vie me pas jane16,3,8,6,4,12,2,24
  • A. 

   5,6

  • B. 

   14,9

  • C. 

   2,24

  • D. 

   12,18

 • 36. 
  Ne rrjetin koordinativ eshte caktuar pika (-4,-2).Kjo pike transformohet per 6 njesi lart,pastaj 5 njesi djathtas dhe per tri njesi poshte,steher ne cilin kuadrant transformohet pika Q
  • A. 

   I

  • B. 

   II

  • C. 

   III

  • D. 

   IV

 • 37. 
  Me sa eshte e barabarte a2-b2/(a-b)2=?2=fuqi
  • A. 

   A+b

  • B. 

   A-b

  • C. 

   A-b/a+b

  • D. 

   A+b/a-b

 • 38. 
  Nje klas ka 32 nx.prej tyre 3/4 jane vajza,Sa eshte nr i djemve?
  • A. 

   24

  • B. 

   8

  • C. 

   16

  • D. 

   4

 • 39. 
  Ne shporte gjenden 2 topa te kuq,3 te kalter dhe 5 te verdhe,Nga shporta nxirret nje top.Sa eshte probabiliteti qe ai te jete i verdhe?
  • A. 

   1/2

  • B. 

   1/5

  • C. 

   2/3

  • D. 

   3/5

 • 40. 
  Gjini dhe Blendi kane se bashku 180$,Nese Blendi ka 40$ me shume se Gjini atehere sa ka Blendi?
  • A. 

   100

  • B. 

   105

  • C. 

   115

  • D. 

   110

 • 41. 
  Nje dhome ka parametrat 4m x 2m x 3m.Sa m2 ka dhoma
  • A. 

   12

  • B. 

   16

  • C. 

   24

  • D. 

   26

 • 42. 
  Nje pale kepuce kane kushtuar 75$.Pas zbritjes ne qmimet ato kushtojne 60$.Sa eshte % e zbritjes?
  • A. 

   20%

  • B. 

   25%

  • C. 

   30%

  • D. 

   35%