Test Nga Letërsia Botërore Për Kl Të Xii

10 Pyetjet | Total Attempts: 319

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Test Nga Letrsia Botrore Pr Kl T Xii

Gjimnazi "Abdyl Frashëri" Malishevë


Questions and Answers
 • 1. 
  Cilat janë dy drejtimet kryesore të letërsisë botërore të shekullit XIX?
  • A. 

   Futurizmi dhe hermetizmi

  • B. 

   Realizmi dhe simbolizmi

  • C. 

   Sentimentalizmi dhe iluminizmi

  • D. 

   Impresionizmi dhe kubizmi

 • 2. 
  Veprat dramatike të Leon Tolstoit janë:
  • A. 

   Pushteti i ërrësirës,Vrasje në rrugë Morg, Letra e qorrollepsur

  • B. 

   Kufoma e gjallë,Pushteti i ërrësirës, Frutet e të mësuarit

  • C. 

   Skicat e Bozit,Kufoma e gjallë,Klubi Pikuik

  • D. 

   Pjerreta, Kushëriri Pons, Kushërira Betë

 • 3. 
  Shkrimtarët e realizmit u përpoqen të sjellin një imazh të ri të realitetit
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 4. 
  Cilat janë veprat e Dostojevskit?
  • A. 

   Lufta dhe paqja

  • B. 

   Vëllezërit Karamanzovë

  • C. 

   Fizologjia e martesës

  • D. 

   Idioti

  • E. 

   Krim e ndëshkim

  • F. 

   Fajdexhiu Gobsek

  • G. 

   Njerëz të varfër

  • H. 

   Djajtë

 • 5. 
  Cilat janë veprat e  Çarls Dikensit?
  • A. 

   Krim e ndëshkim

  • B. 

   Oliver Tuisti

  • C. 

   Lufta dhe paqja

  • D. 

   David Koperfildi

  • E. 

   Dombi dheBiri

  • F. 

   Fëmijëria, Adolishenca dhe Rinia

  • G. 

   Vogëlushja Dorrit

  • H. 

   Vogëlusha Nell

  • I. 

   Idioti

 • 6. 
  Veprat e Balzakut janë:
  • A. 

   David Koperfildi

  • B. 

   Xha Gorio

  • C. 

   Oliver Tuisti

  • D. 

   Shkëlqimi dhe mjerimi i kurtizaneve

  • E. 

   Lëkura e Shagrenit

  • F. 

   Lufta dhe Paqja

  • G. 

   Shuanët

  • H. 

   Evgjenia Grande

  • I. 

   Krim e ndëshkim

 • 7. 
  Cilat janë veprat e Edgar Alen Poes?
  • A. 

   Timor Lengu dhe vjersha tjera

  • B. 

   Splini i Parisit

  • C. 

   Eureka

  • D. 

   Avanturat e Artur Gordon Pim-it

  • E. 

   Metamorfoza

  • F. 

   Rrëfenja të Groteskut dhe të Arabeskut

  • G. 

   Korbi

  • H. 

   Xha Gorio

 • 8. 
  Titiulli i veprës "Lulet e së keqes" i jep vëllimit disa shtresa kuptimore, si:
  • A. 

   Lulet e së keqes janë ato që kanë burim te emira, e cila ka çel lule, është harlisur, ka arritur plotësinë e vet në botë

  • B. 

   Lulet e së Keqes janë ato që kanë burim te e keqja, e cila ka çel lule, është harlisur, ka arritur plotësinë e vet në botë

  • C. 

   Lulet e së keqes janë ato lule të cilat çelin në natyrë dhe e zbukurojnë natyrën me bukurinë e tyre

  • D. 

   Ato janë lule të smuara, të ronitura, ndoshta helmuese që i shkaktojnë pshtjellim atyre që i marrin erë

  • E. 

   Ato janë lule të bukura, të freskta, që lëshojnë aromë të këndshëm

  • F. 

   Ato janë lule djallëzore që joshin për të keq

  • G. 

   Janë lulet e Satanit