Test 3-mujori I Dyte Tik 8

20 Questions | Total Attempts: 80

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Test 3-mujori I Dyte Tik 8

Emer Mbiemer


Questions and Answers
 • 1. 
  Per cfare sherben IP e kompjuterit:
  • A. 

   Si baze te dhenash me emrat e kompjuterave.

  • B. 

   Si adrese unike e kompjuterit.

  • C. 

   Si protokoll qe e perdorin serverat dhe shfletuesit per komunikim.

  • D. 

   Si gjuhe programimi per te formatuar dokumente

 • 2. 
  TCP (Transmision Control  Protocol ) eshte:
  • A. 

   Protokoll qe copeton te dhenat ne paketa te vogla.

  • B. 

   Transmeton  te dhenat nepermjet pajisjeve te rrjetit.

  • C. 

   Program digjital audio.

  • D. 

   Asnje nga me siper.

 • 3. 
  Protokolli FTP 
  • A. 

   Relizon lidhjen ndermjet nje serveri dhe kompjuteri

  • B. 

   Ben dergimin e te dhenave sipas nje radhe te caktuar.

 • 4. 
  RSS (Really Simple Syndication) eshte:
  • A. 

   Nje format per te botuar ne faqe te web-eve,lajmeve te shkurtra

  • B. 

   Regjistrim per shfletues te ndryshem 

  • C. 

   Dokumente te pergtitura

  • D. 

   Rjet social 

 • 5. 
  Dial Up eshte nje lidhje qe e merr internetin nga:
  • A. 

   Linja telefonike

  • B. 

   Rrjeti kabllor

  • C. 

   Rrjeti jokabllor

 • 6. 
  Google Docs eshte nje aplikcion:
  • A. 

   Me pagese ne internet

  • B. 

   Pa pagese ne internet

  • C. 

   Me siguri te larte dhe privacy

 • 7. 
  Multimedia ofron programe messanger per shkembim mesazhe
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 8. 
  Podcast-i eshte program digjital audio i postuar ne internet
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 9. 
  Visual Basic eshte nje gjuhe programimi e orientuar nga objektet.
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 10. 
  Visual Basic eshte nje program i paintegruar me paketen Office.
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 11. 
  Me komanden filter mund te filtrojme te dhena,numra dhe tekst.
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 12. 
                             eshte adresa e perzgjedhur nga programi qe ka si tipar dallues ndryshimin.
 • 13. 
               eshte adresa e nje qelize apo rangu qelizash dhe eshte e pandryshueshme.
 • 14. 
               eshte nje adrese qe permban elemente edhe te adreses absolute dhe te adreses relative.
 • 15. 
                     eshte sinjali digjital qe dergohet ne linjen telefonike pa nderhyre ne linjen telefonike.
 • 16. 
                 njihet komunikimi digjital kabllor.
 • 17. 
                eshte dritare qe shfaq zgjidhjen e nje projekti ne Visual Basic 
 • 18. 
                  eshte dritare ne te cilen shfaqen cilesite dhe te dhenat per kodin ne Visual Basic.
 • 19. 
  Tumblr i perket Yahoo-s.
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 20. 
  Flickr eshte rrjet social per fotografine.
  • A. 

   True

  • B. 

   False

Back to Top Back to top