Sunda Test Sajak - Carita Babad X Ips 4

10 Pertanyaan | Total Attempts: 13

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Sunda Test Sajak - Carita Babad X Ips 4


Questions and Answers
  • 1. 
    Di handap ieu mangrup ciri-ciri tina Sajak iwal ti
    • A. 

      Kaasup karya sastra modern

    • B. 

      Kaasup karya sastra ugeran

    • C. 

      Jumlah jajar, pada, atanapi engangna bebas

    • D. 

      Jumlah jajar, pada, atanapi engangna kapatok

  • 2. 
    Di handap ieu mangrupa unsur tina sajak iwal ti
    • A. 

      Puseur sawangan

    • B. 

      Jejer

    • C. 

      Amanat

    • D. 

      Gayabasa

    • E. 

      Tema

  • 3. 
    Sajak "Tukeuran ieu sajak" mangrupa karya
    • A. 

      Etti RS

    • B. 

      Rahmat M. Sas. Karana

    • C. 

      Ajip Rosidi

    • D. 

      Yus Rusyana

    • E. 

      Acep Zamzam Noor

  • 4. 
    Di handap ieu mangrupa judul sajak jeung pangarangna anu bener iwal ti
    • A. 

      Lagu hirup - Eddy D ISkandar

    • B. 

      Tanah Sunda - Taufik Faturohman

    • C. 

      Jante Arkidam - Ajip Rosidi

    • D. 

      Pamayang - Rachmat M Sas Karana

    • E. 

      Blues Kere Lauk - Godi Suwarna

  • 5. 
    Sajak Sunda munggaran/ mimiti ditulis ku
    • A. 

      D.K Ardiwinata 1943

    • B. 

      Kis WS - taun 1946

    • C. 

      Rachmat M Sas Karana - 1951

    • D. 

      Etti RS - 1984

    • E. 

      Ajip Rosidi - 1967

  • 6. 
    Ti jaman Salaka nagara Urang Sunda miboga sipat atawa watek Di handap ieu, iwal ti...
    • A. 

      Cageur

    • B. 

      Pinter

    • C. 

      Singer

    • D. 

      Kaweur

    • E. 

      Pinter

  • 7. 
    Di handap ieu aya sababaraha naskah anu ngajelaskeun ngeunaan Sajarah Sunda iwal ti 
    • A. 

      Sanghyang Siksa Kandang Karesian

    • B. 

      Bujangga manik

    • C. 

      Wangsakerta

    • D. 

      Candakarana

    • E. 

      Carita Parahyangan

  • 8. 
    Di handap ieu mangrupa ngaran Raja -Raja Sunda ti mimiti Salaka Nagara nepikaTarumanagara iwal ti
    • A. 

      Mulawarman

    • B. 

      Purnawarman

    • C. 

      Sudhawarman

    • D. 

      Linggawarman

    • E. 

      Kertawarman

  • 9. 
    Dihandap ieu mangrupa ciri-ciri Babad, iwal ti...
    • A. 

      Aya Pamohalanna

    • B. 

      Ngandung Kapercayaan

    • C. 

      Carita Fiksi

    • D. 

      Karéréaan Ditulis Dina Wangun Wawacan

    • E. 

      Bukti Sumber Sajarah

  • 10. 
    Di handap ieu mangrupa judul-judul Babad, iwal ti...
    • A. 

      Babad Godog

    • B. 

      Babad Limbangan

    • C. 

      Babad Cikundul

    • D. 

      Babad Panjalu

    • E. 

      Babad Congéang

Back to Top Back to top