Quiz-kuizi Nr.2

10 Questions | Total Attempts: 575

Please wait...
Quiz-kuizi Nr.2

Questions and Answers
 • 1. 
  Cila është Toka e Arit ?
  • A. 

   Burma

  • B. 

   Pentagoni

  • C. 

   Hurma

 • 2. 
  Sa vite ka zgjatur zbritja e Kur’anit ?
  • A. 

   24 vite

  • B. 

   23 vite

  • C. 

   22 vite

 • 3. 
  Sa është gjatësia e Lumit Danub ?
  • A. 

   2812 km

  • B. 

   2816 km

  • C. 

   2861 km

 • 4. 
  Sa është numri i Pejgamberëve te përmendur ne Kur’an ?
  • A. 

   21

  • B. 

   23

  • C. 

   25

 • 5. 
  Cili është Lumi me i vjetër ne Evropë ?
  • A. 

   Nil

  • B. 

   Danubi

  • C. 

   Tiger

 • 6. 
  Cili është Kryeqyteti i Tanzanisë ?
  • A. 

   Darusselam

  • B. 

   Jerusalemi

  • C. 

   Tanzania

 • 7. 
  Sa vite ka thirrur ne Besim Muhammedi a.s fshehurazi ?
  • A. 

   3

  • B. 

   4

  • C. 

   5

 • 8. 
  Ikameti eshte njejt sikur ezani,me perjashtim se ne te pas "Hajje ale'l-Felah" thote "Kad Kameti's-Salah"
  • A. 

   PO

  • B. 

   JO

 • 9. 
  Kur dikush falet mbas nje imami dhe me pas kupton se ai nuk ka patur abdest nuk e  perserit namazin?
  • A. 

   PO

  • B. 

   JO

 • 10. 
  Kur te semurit i behet e pamunder te fal namazin ne kembe,e fal ate ulur duke bere rukune dhe sexhden?
  • A. 

   PO

  • B. 

   JO