Quiz Unggah-ungguh Basa Jawa

10 Pertanyaan | Total Attempts: 558

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Quiz Unggah-ungguh Basa Jawa

Quiz Unggah-ungguh Basa Jawa


Questions and Answers
  • 1. 
    Unggah-ungguh basa Jawa ing ngisor iki bener, kajaba ....
    • A. 

      Ngoko kasar

    • B. 

      Ngoko alus

    • C. 

      Krama lugu

    • D. 

      Krama alus

  • 2. 
    Aku budhal sekolah, dene ibu ... peken.
    • A. 

      Lunga

    • B. 

      Kesah

    • C. 

      Budhal

    • D. 

      Tindak

  • 3. 
    Simbah saweg ... mila ... bubur.
    • A. 

      Nyambut gawe, masak

    • B. 

      Gerah, dhahar

    • C. 

      Lunga, tuku

    • D. 

      Sare, mundhut

  • 4. 
    Bapak lunga kantor numpak sepedha motor. Krama aluse yaiku ....
    • A. 

      Bapak tindak kantor numpak sepedha motor.

    • B. 

      Bapak kesah kantor numpak sepedha motor.

    • C. 

      Bapak tindak kantor nitih sepedha motor.

    • D. 

      Bapak budhal kantor nitih sepedha motor.

  • 5. 
    Adek ... roti, dene bulik Sari ... gendhis.
    • A. 

      Mundhut, tumbas

    • B. 

      Tuku, tumbas

    • C. 

      Tumbas, tuku

    • D. 

      Tumbas, mundhut

  • 6. 
    Bapak : "................................................................................................................" Arman : "Kula badhe sowan daleme Pak lurah, ngaturaken sedhahan punika."
    • A. 

      Arman, kowe arep lunga menyang ngendi?

    • B. 

      Arman, sampeyan arep lunga menyang ngendi?

    • C. 

      Arman, sampeyan badhe tindak dhateng pundi?

    • D. 

      Arman, panjenengan badhe tindak dhateng pundi?

  • 7. 
    Bu Ida : "Geneya tekamu telat, Di?" Adi      : ".........................................."
    • A. 

      Nyuwun sewu Bu, kula telat gara-gara ban sepedha kula bocor ing dalan.

    • B. 

      Nyuwun sewu Bu, kula telat jalaran ban sepedha kula bocor ing dalan.

    • C. 

      Nyuwun pangapunten Bu, kula telat sebab ban sepedha kula bocor ing margi.

    • D. 

      Nyuwun pangapunten Bu, kula telat amargi ban sepedha kula bocor ing margi.

  • 8. 
    Simbah gerah ... amargi dhahar mawi sambel.
    • A. 

      Netra

    • B. 

      Mustaka

    • C. 

      Padharan

    • D. 

      Samparan

  • 9. 
    Menawi kepareng kula badhe ... bukunipun kangge sinau.
    • A. 

      Mundhut

    • B. 

      Tumbas

    • C. 

      Nyuwun

    • D. 

      Nyambut

  • 10. 
    Dados siswa ingkang ngugemi ... lan ... anggenipun tumindak.
    • A. 

      Bapak lan ibu

    • B. 

      Guru lan wong tua

    • C. 

      Tata krama lan unggah-ungguh

    • D. 

      Kanca lan kulawarga

Back to Top Back to top