Квиз за VII - мо деветтолетка Наставник: Дубравка

10 Questions | Total Attempts: 460

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Квиз за VII - мо деветтолетка Наставник: Дубравка

Questions and Answers
 • 1. 
  Одбери дали е точен исказот или погрешен Програмата Power Point се вклучува со наредбата Start-All Programs-Microsoft Office-Power Point
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 2. 
  Затворање на презентацијата File-Close
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 3. 
  Зачувување на презентацијата File-Save as
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 4. 
  Отворање нов слајд во презентацијата Insert-New Slide или  Ctrl + M
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 5. 
  Активирање на презентација се врши со наредбата View-Slide Show
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 6. 
  Копирање на слајдовите се врши со наредбата
  • A. 

   Copy Paste

  • B. 

   Ctrl+c ctrl+v

  • C. 

   Ctrl+x ctrl+v

 • 7. 
  Вметнување на слики од дискот во презентација се извршува со командата:
  • A. 

   Insert-Picture-From File

  • B. 

   Insert-Picture-ClipArt

 • 8. 
  Вметнување на анимации во слајд се врши со наредбата
  • A. 

   Slide Show-Custom Animation

  • B. 

   Insert - Custom Animation

 • 9. 
  Вметнување на хиперврска се врши со наредбата
  • A. 

   Insert - Hyperlink

  • B. 

   десен клик - Hyperlink

  • C. 

   Format - hyperlink

 • 10. 
  СО SLIDE SORTER МОЖЕМЕ ДА ____________________ СЛАЈДОВИ.
Back to Top Back to top