Колку добро ја познаваш серијата?

9 | Total Attempts: 318

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Колку добро ја познаваш серијата?

Questions and Answers
 • 1. 
  Прераскажи ја накратко 2 епзиода од серијата Сирени/
 • 2. 
  Кога Ема,Рики и Клео ке допрат вода после колку секунди се претвараат во сирени? 
 • 3. 
  Во која епзиода се случува ова:Ема пливајки во водата ке пронајде ланче.Една жена ке ја забележи Клео како бега од водата.Девојките организираат забава во нечиј дом(не сум сигурна дали е кај Ема,Рики или Клео).За време на забавата Клео ќе дојде до допир на вода и таа ке се сокире во плакар.Додека е во плакарот таа ке влезе во вреќа за спиење.(мислам дека е тоа)Сепак девојките нема да препознаат дека таа е сирена т.е нема да ја видат.Ема и го дава на Клео ланчето(приврзокот) што го најде во морето.Наредниот ден Клео го носи ланчето на себе и жената(што кажав погоре) ќе го виде и ке и каже: „Го пронајде,во базенот нели?Во осторовт Меко?Toа е ланчето на нејзината пријателка Грејси.“ 
 • 4. 
  Која е вашата омилена сирена?
 • 5. 
  Во која епзиода девојките  за првпат отидоа на островот Меко?
  • A. 

   1

  • B. 

   2

  • C. 

   3

  • D. 

   4

 • 6. 
  Која е моќта на Ема?
  • A. 

   Да замрзнува

  • B. 

   Да ја контролира водата

  • C. 

   Да направи водата да врие

 • 7. 
  Името на втората епзиода од 1 сезона е:
  • A. 

   Something Fishy

  • B. 

   Metamorphosis

  • C. 

   Party Girls

  • D. 

   Pool Party

 • 8. 
  Ким прочита во дневникот на Клео дека таа е сирена.
  • A. 

   Да

  • B. 

   Не

 • 9. 
  Ема има сестра.
  • A. 

   Да

  • B. 

   Не

Back to Top Back to top