Uji Kompetensi Basa Sunda Kelas 8

20 Questions | Total Attempts: 225

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Uji Kompetensi Basa Sunda Kelas 8

Questions and Answers
  • 1. 
    Wawacan dina sastra Sunda ditulis dina wangun pupuh. Kakara dina ahir abad ka………………………. aya wawacan anu dicitak sarta diwuwuhan ku pangarangna.      
    • A. 

      14

    • B. 

      15

    • C. 

      16

    • D. 

      19

  • 2. 
    Wawacan mimiti sumebarna silihsalin sareng teu kanyahoaan saha nu ngarangna. Wawacan nyaéta lalakon nu ditulis dina wangun…………………..  
    • A. 

      Drama

    • B. 

      Sajak

    • C. 

      Pupuh

    • D. 

      Kawih

  • 3. 
    Wawacan dina sastra Sunda ditulis dina wangun pupuh. Mimiti sumebar wawacan ku cara…………………………… tur teu kanyahoan saha nu ngarangna.  
    • A. 

      Silihasih

    • B. 

      Silihbacakeun

    • C. 

      silihsalin

    • D. 

      Silihtiron

  • 4. 
    “Ulah bosenan ari diajar téh, sok sing leukeun da éngké ogé moal burung bisa,asal urangna leukeun ngeureuyeuh bari keyeng kana diajar, geuning ceuk paribasa ogé………………………
    • A. 

      Banda tatalang raga

    • B. 

      Heunteu gedag bulu salambar

    • C. 

      Cikaracak ninggang batu, laun-laun jadi legok

    • D. 

      Cikaracak ninggang hulu, laun-laun jadi legok

  • 5. 
    Siti Badriah barabere téh katabrak mobil, nya dirawat di Rumah Sakit “ Bayu Asih”. Pikeun kaperluan operasi, indungna ngajual perhiasan. Ninggang kana paribasa………….., boga barang ngan sakitu-kituna gé dijual wé, tinimbangan anak maot mah.    
    • A. 

      Heunteu gedag bulu salambar

    • B. 

      Banda tatalang raga

    • C. 

      Cikaracak ninggang batu, laun-laun jadi legok

    • D. 

      Hambur bacot murah congcot

  • 6. 
    Wawacan dina macana sok ……………………………….lantaran ditulis dina wangun pupuh.
    • A. 

      Dibacakeun

    • B. 

      dikukus

    • C. 

      Ditembangkeun

    • D. 

      Ditulis

  • 7. 
    Dina sastra Sunda wawacan ditulisna dina wangun pupuh. Wawacan Mahabarata karangan……………………..  
    • A. 

      Ahmad Muhamad jeung R. Suradireja

    • B. 

      R.H Muhammad Musa jeung R. Satjadibrata

    • C. 

      R. Mémét Sastrahadiprawira jeung R. Sotjadibrata

    • D. 

      R. Méméd Sastrahadiprawira jeung R. Satjadibrata

  • 8. 
    Waktu widadari réngsé mandi, Soimah mawa japati………………… kanggo widadari.
    • A. 

      Sajodo

    • B. 

      Sagandu

    • C. 

      Samanggar

    • D. 

      Sarakit

  • 9. 
    Basa lebaran haji taun kamari,  Pa Haji Agung  mawa munding…………………………….di lapangan Cijalu.
    • A. 

      Sajodo

    • B. 

      Sagandu

    • C. 

      Samanggar

    • D. 

      Sarakit

  • 10. 
    Balik ti Sukabumi bada lohor, Kang Ujang boga niat rek ngala cau. Kang Ujang nanngung cau ………............. dianteurkeun Toko “Buku AA.”
    • A. 

      Sajodo

    • B. 

      Sagandu

    • C. 

      Samanggar

    • D. 

      Saturuy

  • 11. 
    Bada lohor masih hujan di perumahan Griya Mutiara I,  Amanda dititah meuli uyah…………………di warung Pa Danis.
    • A. 

      Sajodo

    • B. 

      Sagandu

    • C. 

      Samanggar

    • D. 

      Saturuy

  • 12. 
    Pupuh dina sastra Sunda aya 17 pupuh, dibagi dua Sekar Ageung jeung Sekar Alit. Nu kaasup Sekar Alit nyaéta pupuh………………..   
    • A. 

      Kinanti, sinom, asmarandana

    • B. 

      Sinom, kinanti, dangdanggula

    • C. 

      Wirangrong, lambang, gurisa

    • D. 

      Sinom, kinanti, juru demung

  • 13. 
    Pupuh dina sastra Sunda aya 17 pupuh, dibagi dua Sekar Ageung jeung Sekar Alit. Nu kaasup Sekar Ageung nyaéta pupuh………………..     
    • A. 

      Kinanti, sinom, asmarandana

    • B. 

      Sinom, kinanti, mijil

    • C. 

      Sinom, durma, mijil

    • D. 

      Sinom, kinanti, juru demung

  • 14. 
    Jauh-jauh manggul awi kamari bada lohor. Mang Awing manggul awi …………………………..   kanggo Pa Lurah.
    • A. 

      Salambar

    • B. 

      Saleunjeur

    • C. 

      Samanggar

    • D. 

      Saturuy

  • 15. 
    Surat teh mangrupakeun alat komunikasi anu basajan.  Ris, sakitu heula serat ti Rina. Omat kedah dibales!................bagian tina surat nyaéta……..    
    • A. 

      salam bubuka

    • B. 

      Eusi surat

    • C. 

      Bubuka surat

    • D. 

      Panutup surat

  • 16. 
    Teu puguh monyét hideungna Asa teu puguh tungtungna . Wangsalna: …………..      
    • A. 

      Monyét

    • B. 

      Lutung

    • C. 

      Orang utan

    • D. 

      Oa

  • 17. 
    Kendang gedé pakauman dag-dig-dug rasaning ati. Wangsalna:………..        
    • A. 

      Dog-dog

    • B. 

      Goong

    • C. 

      Bedug

    • D. 

      Dulag

  • 18. 
    .Komputer osok dijingjing  Rék dibawa top téh teuing. Wangsalna:…………..  
    • A. 

      Net Book

    • B. 

      Computer jingjing

    • C. 

      Tengtop

    • D. 

      Laptop

  • 19. 
    Teu beunang di hurang sawah Teu beunang dipikameumeut. Wangsalna: .
    • A. 

      manuk

    • B. 

      Simeut

    • C. 

      Hurang sawah

    • D. 

      Hurang

  • 20. 
    Maung tutul saba kasur Diri teu ngeunah cicing. Wangsalna:
    • A. 

      macan

    • B. 

      maung

    • C. 

      Ucing

    • D. 

      Singa

Back to Top Back to top