Uji Kompetensi Basa Sunda Kelas 8 Smt Ganjil

50 Soalan | Total Attempts: 101

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Uji Kompetensi Basa Sunda Kelas 8 Smt Ganjil

Soal Basa Sunda Persiapan UAS Semester Ganjil


Questions and Answers
  • 1. 
    Kakara dina ahir abad ka……………………….aya wawacan anu dicitak sarta diwuwuhan ku pangarangna.    
    • A. 

      14

    • B. 

      16

    • C. 

      19

    • D. 

      15

  • 2. 
    Wawacan Purnama Alam karangan……………………..      
    • A. 

      Ahmad Muhamad

    • B. 

      R. Suradireja

    • C. 

      R.H Muhammad Musa

    • D. 

      H. Abdussalam

  • 3. 
    Wawacan mimiti sumebarna silihsalin sareng teu kanyahoaan saha nu ngarangna. Wawacan nyaéta lalakon nu ditulis dina wangun…………………..
    • A. 

      Drama

    • B. 

      Sajak

    • C. 

      Pupuh

    • D. 

      Kawih

  • 4. 
    Mimiti sumebar wawacan ku cara……………………………tur teu kanyahoan saha nu ngarangna.   
    • A. 

      silihasih

    • B. 

      Silihbacakeun

    • C. 

      Silihtiron

    • D. 

      Silihsalin

  • 5. 
    Wawacan Rengganis karangan……………………..     
    • A. 

      Ahmad Muhamad

    • B. 

      R. Suradireja

    • C. 

      R.H Muhammad Musa

    • D. 

      H. Abdussalam

  • 6. 
    Ulah bosenan ari diajar téh, sok sing leukeun da éngké ogé moal burung bisa,asal urangna leukeun ngeureuyeuh bari keyeng kana diajar, geuning ceuk paribasa ogé………………………   
    • A. 

      Banda tatalang raga

    • B. 

      Heunteu gedag bulu salambar

    • C. 

      Cikaracak ninggang batu, laun-laun jadi legok

    • D. 

      Cikaracak ninggang hulu, laun-laun jadi legok

  • 7. 
    Saszia Gotik téh katabrak mobil, nya dirawat di Rumah Sakit “ Bayu Asih”. Pikeun kaperluan operasi, indungna ngajual perhiasan. Ninggang kana paribasa………….., boga barang ngan sakitu-kituna gé dijual wé, tinimbangan anak maot mah.     
    • A. 

      heunteu gedag bulu salambar

    • B. 

      Banda tatalang raga

    • C. 

      Cikaracak ninggang batu, laun-laun jadi legok

    • D. 

      Hambur bacot murah congcot

  • 8. 
    Wawacan dina macana sok ……………………………….lantaran ditulis dina wangun pupuh.    
    • A. 

      Dibacakeun

    • B. 

      dikukus

    • C. 

      Ditembangkeun

    • D. 

      Ditulis

  • 9. 
    …………………pancén pikeun muka acara, ngawanohkeun pangjejer jeung mungkas acara  
    • A. 

      Pangjejer

    • B. 

      Panumbu catur

    • C. 

      Panyatur

    • D. 

      girang serat

  • 10. 
    ……………………..pancénna nepikeun jejer nu rék dibahas.     
    • A. 

      Pangjejer

    • B. 

      Panumbu catur

    • C. 

      Panyatur

    • D. 

      Girang serat

  • 11. 
    ……………………….pancénna nyatetkeun pamadegan parapamilon.       
    • A. 

      Pangjejer

    • B. 

      Panumbu catur

    • C. 

      Panyatur

    • D. 

      Girang serat

  • 12. 
    . Sinonim kecap Sekretaris nyaéta………………………..      
    • A. 

      Panyatur

    • B. 

      Panata harta

    • C. 

      Pupuhu

    • D. 

      Girang serat

  • 13. 
    Sinonim kecap narpati nyaéta………………………..
    • A. 

      Wadana

    • B. 

      Bupati

    • C. 

      raja

    • D. 

      Putri

  • 14. 
    Wawacan ditulis dina wangun pupuh. Wawacan Mahabarata karangan……………………..
    • A. 

      Ahmad Muhamad

    • B. 

      R. Suradireja

    • C. 

      R.H Muhammad Musa jeung R. Satjadibrata

    • D. 

      R. Méméd Sastrahadiprawira jeung R. Satjadibrata

  • 15. 
    Waktu widadari réngsé mandi, Dévi mawa japati………………… kanggo widadari.
    • A. 

      sajodo

    • B. 

      Sagandu

    • C. 

      Samanggar

    • D. 

      Sarakit

  • 16. 
    Pa Haji mawa munding…………………………….di lapangan Cijalu.
    • A. 

      Sajodo

    • B. 

      Sagandu

    • C. 

      Samanggar

    • D. 

      Sarakit

  • 17. 
    Kamari abdi nanngung cau ………............. dianteurkeun Toko “Buku AA.”
    • A. 

      Sajodo

    • B. 

      Sagandu

    • C. 

      Samanggar

    • D. 

      Saturuy

  • 18. 
    Amanda dititah meuli uyah…………………di warung Pa Danis.
    • A. 

      Sajodo

    • B. 

      Sagandu

    • C. 

      Samanggar

    • D. 

      Saturuy

  • 19. 
    Pupuh dina sastra Sunda aya 17 pupuh, dibagi dua Sekar Ageung jeung Sekar Alit. Nu kaasup Sekar Ageung nyaéta pupuh………………..      
    • A. 

      Kinanti, sinom, asmarandana

    • B. 

      Sinom, kinanti, mijil

    • C. 

      Sinom, durma, mijil

    • D. 

      Sinom, kinanti, juru demung

  • 20. 
    Pupuh dina sastra Sunda aya 17 pupuh, dibagi dua Sekar Ageung jeung Sekar Alit. Nu kaasup Sekar Alit nyaéta pupuh………………..     
    • A. 

      kinanti, sinom, asmarandana

    • B. 

      Sinom, kinanti, dangdanggula

    • C. 

      Wirangrong, lambang, gurisa

    • D. 

      Sinom, kinanti, juru demung

  • 21. 
    Amanda nulis surat dina kertas …………………….
    • A. 

      Salambar

    • B. 

      Sagandu

    • C. 

      Samanggar

    • D. 

      Saturuy

  • 22. 
    Mang Awing manggul awi …………………………..   kanggo Pa Lurah.
    • A. 

      Salambar

    • B. 

      Saleunjeur

    • C. 

      Samanggar

    • D. 

      Saturuy

  • 23. 
    Ris, sakitu heula serat ti Rina. Omat kedah dibales!................bagian tina surat nyaéta……..  
    • A. 

      Salam bubuka

    • B. 

      Eusi surat

    • C. 

      Bubuka surat

    • D. 

      Panutup surat

  • 24. 
    Pupuh dina sastra Sunda aya 17 pupuh, dibagi dua Sekar Ageung jeung Sekar Alit.  Pupuh Balakbak mibanda watek………………..       
    • A. 

      Heureuy

    • B. 

      Ngadago

    • C. 

      Prihatin

    • D. 

      Kabungah

  • 25. 
    Kabupatén Purwakarta dina taun 2013 ngawengku sabaraha kacamatan?..............................     
    • A. 

      18

    • B. 

      17

    • C. 

      16

    • D. 

      14

Back to Top Back to top