DOT- De Opvoedstijlen Test
DOT- De Opvoedstijlen Test
30 Vragen
DOT- De Opvoedstijlen Test

Opvoeding vindt meestal plaats binnen een relatie tussen partners. Iedereen heeft zijn eigen manier van opvoeden. De manier waarop een kind wordt opgevoed, wordt ook wel een opvoedstijl genoemd. De keuze voor een opvoedstijl hangt samen met je eigen karakter, het geslacht en temperament van het kind en de manier waarop jezelf bent opgevoed. Daar komt de invloed van een partner, omgeving en cultuur nog bij. Soms kies je bewust voor een bepaalde manier van opvoeden maar meestal maak je die keuze meer onbewust.
Welke opvoedstijl het beste bij jou past, zal dus afhankelijk zijn van je persoonlijke omstandigheden. We onderscheiden grofweg 4 opvoedstijlen: De Ik ben de baas, de Liefdevolle grenzen, de toegeeflijke en de laat maar waaien - opvoedstijl. Elke opvoedstijl kent voor en nadelen en heeft gevolgen voor je kind en je gezinssituatie.
 
Welke opvoedstijl hanteer jij? Beantwoord de vragen zoals je in werkelijkheid zou reageren. Neem rustig de tijd. De gemiddelde tijd is 10 minuten voor 30 vragen. Als je eenmaal een antwoord hebt gekozen bij een vraag kun je niet meer terug naar een vorige vraag. 

Veel plezier bij het invullen van de test! 


 

E-mail

Please wait...

Resume Quiz