Testi Ne Informatik

10 Questions | Total Attempts: 302

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Testi Ne Informatik

.


Questions and Answers
 • 1. 
  Renditni gjeneratat e kompjuterve?
  • A. 

   1. Vaccum Tube 2.Transistors 3. Integrated Circuits 4.Dixhitale 5.Present Roboticts

  • B. 

   1. Vaccum Tube 2.Dixhitale 3. Integrated Circuits 4.Transistors 5.Present Roboticts

  • C. 

   1.Integrated Circuits 2.Transistors 3. Vaccum 4.Dixhitale 5.Present Roboticts

  • D. 

   Te tjera....

 • 2. 
  Trendet neper gjenerat jan?
  • A. 

   Ne zvogelim te Madhesise

  • B. 

   Ne rritje te Shpejtesise

  • C. 

   Ne rritje te kapacitetit Memorik

  • D. 

   Option4

 • 3. 
  Qka eshte Kompjuteri? Eshte nje makin elektronike e shpejt qe ben perpunimin e te dhenave. Fjala kompjuter rrjedh nga fjala angleze COMPUTE- per te llogaritur. I proceson ne menyre digjitale informacionet sipas programeve (applikacioneve). 
  • A. 

   E sakte

  • B. 

   E Pasakte

 • 4. 
  Kompjuteri qe te quhet kompjuter:         •Duhet te ket input dhe output;         •Duhet te proceson informacione ne nje menyre.         •Duhet te ket aftesi per te ruajtur informacionin;         •Duhet te ket aftesi per te kontrolluar te dhenat qe i proceson. 
  • A. 

   E pasakte

  • B. 

   E sakte

 • 5. 
  Qka eshte BIOS?
  • A. 

   Bios (Basic Input Output System) ben kontrollomin e memorjeve , HDD, Porteve, Grafik Kard dhe CPU, nese ato jan funksionale.

  • B. 

   Ja dergon CPUs instruksionin e pare si dhe ben vendosjen.

  • C. 

   Nuk ka asnje rol!

  • D. 

   Bios ben kontrollimin e rrymes.

 • 6. 
  CPU (Central Processing Unit) eshte njesija qendrore apo zemra e kompjuteri ku behet procesimi i te dhenave. •Ka 1,000 deri ne miliarda tranzistori•Ka ALU qe ben llogaritjen aritmetike.Prodhusit me te medhenje jane. –INTEL 
  • A. 

   E sakte

  • B. 

   E pasakte

 • 7. 
  Llojet e PC: 
  • A. 

   Tower Model

  • B. 

   Desktop Model

  • C. 

   Netbook Computers

  • D. 

   Llaptop Computers

 • 8. 
  Qka jane workstations? 
  • A. 

   Workstation nuk eshte nje lloj kompjuteri qe perdoret per applikacione, per dizajnuesit e softwerave dhe applikacionet tjera qe kerkojn fuqi te arsysheme te kompjuterit per pune.

  • B. 

   Workstation eshte nje lloj kompjuteri qe perdoret per applikacione, per dizajnuesit e softwerave dhe applikacionet tjera qe kerkojn fuqi te arsysheme te kompjuterit per pune.

  • C. 

   Option3

  • D. 

   Option4

 • 9. 
  •Ne IT serverat jan kompjutera te medhej dhe të fuqishem që ofrojn sherbime të kompjuterat tjer që jan të lidhur me serverat.•Pra serverat jan compjutera të medhenj dhe të fuqishem që jan punuar për qellimin që të mbajn numër të madh të informatave dhe mundesin që kompjuterat tjer ti marrin të dhenat dhe ti ruajn aty. 
  • A. 

   E sakte

  • B. 

   E pasakte

 • 10. 
  Qka eshte Bit? 
  • A. 

   Bit eshte nje sistem analog Binarik, mund te kete me shume se dy vlera.

  • B. 

   Grupi i 9 bitave quhet byte

  • C. 

   Option4

  • D. 

   Është sinjal digjital Binarik, mund te kete vetem nje vlere 0 ose 1 dhe asgje tjetr. Bit po ashtu eshte njesia me e vogel ne sistemin kompjuterik.