Soal Ujian Online Bahasa Jawa Kelas 9b

10 Pertanyaan | Total Attempts: 41

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Soal Ujian Online Bahasa Jawa Kelas 9b


Questions and Answers
  • 1. 
    Tembung sing durung owah saka asale diarani....................
    • A. 

      Tembung rurabasa

    • B. 

      Tembung keratabasa

    • C. 

      Tembung lingga

    • D. 

      Tembung wod

  • 2. 
    Tembung sing wis owah saka asale diarani..............
    • A. 

      Tembung kriya

    • B. 

      Tembung andhahan

    • C. 

      Tembung sesulih

    • D. 

      Tembung wilangan

  • 3. 
    Tembung sing dirangkep wanda sing ngarep diarani...............
    • A. 

      Tembung lingga

    • B. 

      Tembung panyilah

    • C. 

      Tembung andhahan

    • D. 

      Tembung dwipurwa

  • 4. 
    Tembung sing duweni jeneng liya diarani tembung..................
    • A. 

      Dasanama

    • B. 

      Rurabasa

    • C. 

      Keratabasa

    • D. 

      Dwilingga

  • 5. 
    Jenise purwakanthi ana..............
    • A. 

      1

    • B. 

      2

    • C. 

      3

    • D. 

      4

  • 6. 
    Yen ing sawijineng ukara ana aksara mati (konsonan) sing pada diarani..............
    • A. 

      Purwakanthi basa

    • B. 

      Purwakanthi lumaksita

    • C. 

      Purwakanthi swara

    • D. 

      Purwakanthi sastra

  • 7. 
    Tembung loro utawa luwih k ang digandeng dadi siji nganti mujudake tembung sing tegese sasurasa (dadi  tembung anyar) diarani..................
    • A. 

      Tembung rangkep

    • B. 

      Tembung dwiwasana

    • C. 

      Tembung camboran

    • D. 

      Tembung rurabasa

  • 8. 
    Tembung kang dibaleni saperangan utawa kabeh diarani
    • A. 

      Tembung rangkep/karangkep

    • B. 

      Tembung aran

    • C. 

      Tembung lingga

    • D. 

      Tembung camboran

  • 9. 
    Paugerane tembang macapat kang tibane swara ing pungkasane gatra diarani guru.......
    • A. 

      Gatra

    • B. 

      Wilangan

    • C. 

      Lagu

    • D. 

      Sastra

  • 10. 
    Aksara murda cacahe ana pira?
    • A. 

      6

    • B. 

      7

    • C. 

      8

    • D. 

      Kabehe 8 nanging sing digawe jaman saiki mung 7

Back to Top Back to top