Meso Dhe Relaksohu-2

12 Pyetjet | Total Attempts: 37

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Meso Dhe Relaksohu-2

Ky kuiz mundesohet nga  Qetësi shpirtërore-relaksim --    facebook


Questions and Answers
 • 1. 
  Planeti me i madh ne sistemin diellor eshte:
  • A. 

   A.SATURNI

  • B. 

   B.JUPITERI

  • C. 

   C.MARSI

  • D. 

   D.PLUTONI

 • 2. 
  Prej 6 Majit te 1405 deri  me17 Janar 1468 jetoi dhe veproi:
  • A. 

   A.MARIN BARLETI

  • B. 

   B.MOISI ARIANIT GOLEMI

  • C. 

   C.SKENDERBEU

  • D. 

   D.GJERGJ FISHTA

 • 3. 
  Si quhet semundja e gjakut?
  • A. 

   A.LEUKIMI

  • B. 

   B.SIDA

  • C. 

   C.MITOZE

  • D. 

   D.MEJOZE

 • 4. 
  Ne kulturen e huaj "Fitore e piros"perdoret per fitore:
  • A. 

   A.TE BINDSHME

  • B. 

   B.ME TAKTIKE

  • C. 

   C.PA LUFTE

  • D. 

   D.ME SHUME SAKRIFICE

 • 5. 
  Cili shtet ka me shume foles te gjuhes spanjolle?
  • A. 

   A.SPANJA

  • B. 

   B.KUBA

  • C. 

   C.MEKSIKA

  • D. 

   D.PORTUGALIA

 • 6. 
  Femra e pare qe mori çmimin Nobel,njekohesishte edhe femra e vetme qe ka marre dy çmime Nobel eshte:
  • A. 

   A.NENE TEREZA

  • B. 

   B.LADY DIANA

  • C. 

   C.INDIRA GANDI

  • D. 

   D.MARIE CURIE

 • 7. 
  Panafobia eshte frika nga:
  • A. 

   A.LARTESIA

  • B. 

   B.UJI

  • C. 

   C.AKULLI

  • D. 

   D.GJITHCKA

 • 8. 
  Kush eshte flori sipas nje fjale te urte?
  • A. 

   A.MOTI

  • B. 

   B.KOHA

  • C. 

   C.SHIU

  • D. 

   D.DIELLI

 • 9. 
  "Edhe nje fitore e tille dhe ne mbaruam" tha mbreti Piro
  • A. 

   A.Sakt

  • B. 

   B.Jo e sakt

 • 10. 
  Ne cilin ekip filloi karrieren futbollisti David Beckam?
  • A. 

   A.LIVERPOOL

  • B. 

   B.CHELSEA

  • C. 

   C.MILAN

  • D. 

   D.MAN.UTD

 • 11. 
  Yusuf Islam eshte emri i kengetarit britanik:
  • A. 

   A.PAUL MC CARTEY

  • B. 

   B.STING

  • C. 

   C.DANIEL MOORE

  • D. 

   D.CAT STIVENS

 • 12. 
  Kur ka vdekur Hasan Prishtina?
  • A. 

   A.1933

  • B. 

   B.1938

  • C. 

   C.1928

  • D. 

   D.1923