Medier24s Litterære Påskequiz - Med En Medial Eim Av Redaktører, Journalister Og Den Slags

18 Questions | Total Attempts: 148

SettingsSettingsSettings
Medier24s Litterære Påskequiz - Med En Medial Eim Av Redaktører, Journalister Og Den Slags - Quiz

Questions and Answers
 • 1. 
  Lisa Marklunds kriminalheltinne Annika Bengtzon arbeider som journalist, men i hvilken avis?
 • 2. 
  «Ved siden av de to tre små rasende ledere mot ministeriet som Gazetten inneholdt hver dag, skulde den også være den første med nyheter av alle slags, skulde holde moralsk orden i byen, være den våkne vagt på hvert hjørne for at intet skulde kunne gå for sig i mulm og mørke.»Hva heter forfatteren av denne norske romanen fra 1893?
 • 3. 
  Hva heter journalisthelten i Stieg Larssons bøker?
 • 4. 
  Han var journalist, men ble mest kjent for sine flanerier, sjangerblandede epistler med islett av både novellen og kåseriet – og alltid med presist beskrevne digresjoner. Hva het flanøren?
 • 5. 
  Denne journalisten har vunnet flere priser for sin journalistikk. I en av sine bøker skrev hun om fire enkeltmennesker på Gaza. Hun er barnebarn av svaret på spørsmål 4. Hva heter hun?
 • 6. 
  «til orienteringvi kjem til å ta klokka diog pengane dinevi kjem til å ta gifteringen dinog smykket du har rundt halsenmed mindre du kjem opp medei aldeles tåredryppande historieså vil vi konfiskereøyredobbane dine og mobilen dinog datamaskina di»Hvem skrev dette? 
 • 7. 
  Harry Potter-universet har mange karakterer. Hva heter journalisten?(Både norsk og engelsk svar blir godkjent)
 • 8. 
  En tysk nobelprisvinner skrev på 1970-tallet en roman med harsk kritikk av tabloidpressen.Hva het forfatteren? [Blank] - og romanen? [Blank]
 • 9. 
  Forfatteren arbeidet i mange år som journalist. Nå skriver hun romaner om journalister. En av hennes karakterer ble mesterspion, en annen skriver dagbøker. Hva heter forfatteren?
 • 10. 
  Denne karen skrev om lag 50 bøker (skjønn- og faglitterære) i årene 1963-1993.  Han var også journalist med en høyt verdsatt radiostemme, hvor en typisk inngang til programmet var skummende nordlandshav eller et tog som ulende kom nærmere. Hvem var han?
 • 11. 
  I denne klassikeren av et norsk skuespill uttaler redaktøren: «En redaktør kan ikke alltid handle som han helst ville. En får ofte bøye seg for folks mening i det mindre viktige.»Hva heter forfatteren? [Blank] - og skuespillet? [Blank]
 • 12. 
  En tidligere sjefredaktør i VG overrasket mange da han i 1979 begikk en kriminalroman. Hva heter sjefredaktøren?
 • 13. 
  Du vil ikke tro det, men rent unntaksvis kan tekstforfattere og andre reklamefolk skrive. Vi ber deg navngi en mann mange beskriver som en reklameguru. Han har skrevet opptil flere kriminalromaner. Hans første heter «Stø kurs», som er en tittel passende nok – forfatterens politisk ståsted tatt i betraktning. Hvem?
 • 14. 
  Bare én kunne skrive slik, her under tittelen «Påske-etiketten»:«La oss da, som ikke kom til Highland f.eks., til trøst ta fram en flaske rødvin og la den gløde i lyset gjennom de høye vinduer ut mot den stille gate. For se, nettopp nå i de tomme gater hvor sorte menn skal låse seg inn og ut portrom i Kongens gate, så langstrakt ubrukt i helgedags-sol, er tiden inne til å reise på flaskers etiketter, til de hvite slott i gylne skogholt. En kan reise langt, selv på de billigste merker.»
 • 15. 
  «Hvordan elske en far – og overleve». Slik var tittelen på boken fra i fjor. Hva heter forfatteren?
 • 16. 
  Hun har skrevet dette:«Kor lenge varar eigentleg ein skandale? tenkte eg. Ikkje altfor lenge no til dags, folk har nok med seg sjølve, og dei gøymer så fort, éin skandale er ikkje nok, det må fyllast på, dei må heile tida ha fersk skam. Dette landet er så lite at ingen tør knuse andre fullstendig, berre litt, for dei veit det like godt kunne vore dei sjølve.»Sitatet er hentet fra en prisbelønnet roman fra 2013. Samme forfatter har senere skrevet en fagbok om det fenomen at du sitter her og leser dette, selv om du har mangt annet og mye viktigere du egentlig skulle ha gjort. Hva heter forfatteren?
 • 17. 
  Han skrev kort, og han skrev langt. Han skrev alvorlig når det var på nødvendig, men han kunne også skrive morsomt, som her:«Når vi ikke skal skjønne hva mor og far sier, snakker de engelsk. Fars uttale er nokså gyselig, men han snakker såpass galt at det ikke er vanskelig å følge med likevel. Er det ikke rart at det er lettere å skjønne utenlandsk jo dårligere det blir snakket?»De av dere som fortsatt henger med, og som ikke er født i går, har allerede funnet forfatteren.  Til ungdommen kan følgende tilleggsopplysning gis: Han skrev i sin avis under pseudonymet Mumle Gåsegg.
 • 18. 
  «Hvor trives noe godt og skjøntog stort i tvang?Kvel engen – gresset blir ei grønt;bind ørnen, dør den på sin pynt;stans kilden, som med sang begynthar raskt sin gang,og den en giftig sump vil bli!Naturen hater, sterk og friall tvang.»Hvem skrev dette?
Back to Top Back to top