Gjuh Shqipe Dhe Letërsi

6 Pyetjet
Gjuh Shqipe Dhe Letërsi

Ky ësht kuiz me pyetje nga lënda e gjuhes shqipe e kl 7

Please wait...
Questions and Answers
 • 1. 
  Qka quajm lakim ?
  • A. 

   Form ligjeruese

  • B. 

   Ndryshimet qe merr emri duke u lidhur me fjal tjera

  • C. 

   Ligjerat argumentuese

  • D. 

   Ndryshimi qe merr emri duke u vën rradhazi nga një ras ne tjetren

  • E. 

   Rasa Dhanore

 • 2. 
  Sa lloje te rrethanorve kemi
  • A. 

   7

  • B. 

   5

  • C. 

   4

  • D. 

   8

  • E. 

   6

 • 3. 
  Sa forma te ligjërimit kemi ?
  • A. 

   4

  • B. 

   5

  • C. 

   2

  • D. 

   3

  • E. 

   1

 • 4. 
  Qka quajm intonacion
  • A. 

   Fjali e perber me bashkrenditje

  • B. 

   Fjali e thjesht

  • C. 

   Fjali e perber

  • D. 

   Ritmi bashkkohor i fjalis

  • E. 

   Uljet dhe ngritjet e zërit

 • 5. 
  Cilet jan perberesit kryesor te fjalis se thjesht
  • A. 

   Kallzuesori dhe folja

  • B. 

   Fonemat dhe Rrokjet

  • C. 

   Grupi emror(GE) dhe Grupi Foljor (GF)

  • D. 

   Kryefjala dhe Kundrinori i drejt

  • E. 

   Folja dhe kundrinori i Zhdrejt pa parafjal

 • 6. 
  Pse Marko Boqari thot se un nuk jam heroi i kombit tim ?
  • A. 

   Sepse e kishte vrar nje shqiptar

  • B. 

   Sepse ai ka luftuar per Sulin qe banohej me shqiptar ,por kontriboi per Greqin dhe ne fund mbeti Suli nen sundim te Greqis

  • C. 

   Kishte luftuar per Janinen e i kontriboi Grekve

  • D. 

   Fyeu shum shqiptar

  • E. 

   Ne nje keng te tij e permend ket fjal