Közgazdaságtan 2.Zh 2014.11.27. 08:00

12 Questions | Total Attempts: 90

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Közgazdaságtan 2.Zh 2014.11.27. 08:00

Questions and Answers
 • 1. 
  Write text here
 • 2. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 3 millio forint. A futamido 12 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 7 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Tudjuk, hogy PV = AN*AF. Ahol AN az annuitast, AF az annuitas faktort jeloli. Mennyi az annuitasfaktor szamszeru erteke? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! Ket tizedes jegyre kerekitsen!)
 • 3. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 3 millio forint. A futamido 12 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 7 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Mennyi a havi osszes torleszto erteke? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 4. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 3 millio forint. A futamido 12 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 7 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Mennyi a fizetendo kamatosszeg a 2. honapban? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 5. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 3 millio forint. A futamido 12 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 7 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Mennyi a toketorlesztes osszege a 2. honapban? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 6. 
  Tudjuk, hogy egy gazdasagi szereplo hitelebol meg 123 honap van hatra. Szereplonk aktualis torlesztoreszletet eppen ma fizette ki, ennek osszege 30851 forint volt. A mai torlesztes utan szereplonk toketartozasa 2702644 forint. A jelenleg aktualis eves kamat 7 szazalek. A hitellel kapcsolatban a kamaton kivul mas koltseg nem merul fel. Hany forint lesz gazdasagi szereplonk toketorlesztese a kovetkezo honapban, ha minden hitellel kapcsolatos tenyezo valtozatlan marad? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 7. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 8 millio forint. A futamido 20 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 10 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Tudjuk, hogy PV = AN*AF. Ahol AN az annuitast, AF az annuitas faktort jeloli. Mennyi az annuitasfaktor szamszeru erteke? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! Ket tizedes jegyre kerekitsen!)
 • 8. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 8 millio forint. A futamido 20 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 10 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Mennyi a havi osszes torleszto erteke? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 9. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 8 millio forint. A futamido 20 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 10 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Mennyi a fizetendo kamatosszeg a 2. honapban? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 10. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 8 millio forint. A futamido 20 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 10 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Mennyi a toketorlesztes osszege a 2. honapban? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 11. 
  Tudjuk, hogy egy gazdasagi szereplo hitelebol meg 219 honap van hatra. Szereplonk aktualis torlesztoreszletet eppen ma fizette ki, ennek osszege 77202 forint volt. A mai torlesztes utan szereplonk toketartozasa 7759317 forint. A jelenleg aktualis eves kamat 10 szazalek. A hitellel kapcsolatban a kamaton kivul mas koltseg nem merul fel. Hany forint lesz gazdasagi szereplonk toketorlesztese a kovetkezo honapban, ha minden hitellel kapcsolatos tenyezo valtozatlan marad? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 12. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 15 millio forint. A futamido 22 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 6 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Tudjuk, hogy PV = AN*AF. Ahol AN az annuitast, AF az annuitas faktort jeloli. Mennyi az annuitasfaktor szamszeru erteke? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! Ket tizedes jegyre kerekitsen!)
 • 13. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 15 millio forint. A futamido 22 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 6 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Mennyi a havi osszes torleszto erteke? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 14. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 15 millio forint. A futamido 22 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 6 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Mennyi a fizetendo kamatosszeg a 2. honapban? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 15. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 15 millio forint. A futamido 22 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 6 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Mennyi a toketorlesztes osszege a 2. honapban? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 16. 
  Tudjuk, hogy egy gazdasagi szereplo hitelebol meg 243 honap van hatra. Szereplonk aktualis torlesztoreszletet eppen ma fizette ki, ennek osszege 102461 forint volt. A mai torlesztes utan szereplonk toketartozasa 14393547 forint. A jelenleg aktualis eves kamat 6 szazalek. A hitellel kapcsolatban a kamaton kivul mas koltseg nem merul fel. Hany forint lesz gazdasagi szereplonk toketorlesztese a kovetkezo honapban, ha minden hitellel kapcsolatos tenyezo valtozatlan marad? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 17. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 12 millio forint. A futamido 30 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 6 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Tudjuk, hogy PV = AN*AF. Ahol AN az annuitast, AF az annuitas faktort jeloli. Mennyi az annuitasfaktor szamszeru erteke? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! Ket tizedes jegyre kerekitsen!)
 • 18. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 12 millio forint. A futamido 30 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 6 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Mennyi a havi osszes torleszto erteke? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 19. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 12 millio forint. A futamido 30 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 6 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Mennyi a fizetendo kamatosszeg a 2. honapban? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 20. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 12 millio forint. A futamido 30 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 6 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Mennyi a toketorlesztes osszege a 2. honapban? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 21. 
  Tudjuk, hogy egy gazdasagi szereplo hitelebol meg 339 honap van hatra. Szereplonk aktualis torlesztoreszletet eppen ma fizette ki, ennek osszege 71946 forint volt. A mai torlesztes utan szereplonk toketartozasa 11736183 forint. A jelenleg aktualis eves kamat 6 szazalek. A hitellel kapcsolatban a kamaton kivul mas koltseg nem merul fel. Hany forint lesz gazdasagi szereplonk toketorlesztese a kovetkezo honapban, ha minden hitellel kapcsolatos tenyezo valtozatlan marad? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 22. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 4 millio forint. A futamido 6 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 5 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Tudjuk, hogy PV = AN*AF. Ahol AN az annuitast, AF az annuitas faktort jeloli. Mennyi az annuitasfaktor szamszeru erteke? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! Ket tizedes jegyre kerekitsen!)
 • 23. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 4 millio forint. A futamido 6 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 5 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Mennyi a havi osszes torleszto erteke? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 24. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 4 millio forint. A futamido 6 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 5 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Mennyi a fizetendo kamatosszeg a 2. honapban? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
 • 25. 
  Egy gazdasagi szereplo az alabbi parameterekkel biro hitel felvetelet tervezi: A hitel osszege 4 millio forint. A futamido 6 ev. Az eves kamat (es egyeb kamat jellegu) koltsegek erteke 5 szazalek. Az elso torleszto reszletet egy honappal a hitel felvetelet kovetoen kell fizetni, ezt kovetoen a fizetesek havi gyakorisaggal, egyenlo reszletekben tortennek a futamido vegeig. Mennyi a toketorlesztes osszege a 2. honapban? (Az ures cellaba csak egy szamot irjon! A szamitas soran ne kerekitsen, a vegen egesz forintra kerekitsen!)
Back to Top Back to top