Kuizi I Inteligjenteve

100 Pyetjet | Total Attempts: 813

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Kuizi I Inteligjenteve

Ky Kuiz u mundesua nga: BISLIM SELIMI


Questions and Answers
 • 1. 
  Kush e perhapen te paret nazismin dhe fashizmin?
  • A. 

   Italia dhe Franca

  • B. 

   Franca dhe Anglia

  • C. 

   Gjermania dhe Italia

  • D. 

   Anglia dhe Gjermania

 • 2. 
   Kur filluan punimet e Konferences se Paqes se Versajes?
  • A. 

   18 janar 1919

  • B. 

   19 janar 1919

  • C. 

   19 janar 1918

  • D. 

   18 janar 1918

 • 3. 
  Qka esht KGB?
  • A. 

   Mafia Italiane

  • B. 

   Sherbimi sekret rus

  • C. 

   Ushtria Kineze

  • D. 

   Sherbimi sekret francez

 • 4. 
  Kush hartoi planin “Nju Dill” ne SHBA?
  • A. 

   Bushi

  • B. 

   Gjorgj Uashingtoni

  • C. 

   Ruzvelti

  • D. 

   Kenedi

 • 5. 
  Ç'do te thote "Timarli"?
  • A. 

   Pronë

  • B. 

   Pronar tokash te dhuruara

  • C. 

   Bujkrob

  • D. 

   Skllav qe punonte tokat e feudalit

 • 6. 
  Me qka marrin fryme ujtokesoret, kur ndodhen ne ujë?
  • A. 

   Me tere siperfaqen e trupit

  • B. 

   Me Mushkeri

  • C. 

   Me Vela

  • D. 

   Me Lekure

 • 7. 
  Qfare gjendrrash kane gjitaret?
  • A. 

   Qumeshtore, Dhjamore

  • B. 

   Qumeshtore, Djersore, Dhjamore

  • C. 

   Dhjamore, Qimore

 • 8. 
  Njesia themelore e veshkeve eshte:
  • A. 

   Nefroni

  • B. 

   Neuroni

  • C. 

   Miofibri

  • D. 

   Eritrociti

 • 9. 
  Qka jane verzat?
  • A. 

   Venet

  • B. 

   Vegla per Marrjen e ushqimit te kandilet

  • C. 

   Organe te Tretjes

  • D. 

   Organe te Frymemarrjes

 • 10. 
  Qfare eshte e Deluviumit?
  • A. 

   Koha e Gurit

  • B. 

   Koha e Akullit

  • C. 

   Koha e Lesit

  • D. 

   Koha e Eres

 • 11. 
  Ushqimi ne goje qendron 20 sekonda. Ne cilen pjese te traktit digjestiv qendron me se shumti:
  • A. 

   Ne lukth

  • B. 

   Ne kapercell

  • C. 

   Ne zorren e holle

  • D. 

   Ne zorren e trashe

 • 12. 
  Qka eshte arkipelagu?
  • A. 

   Gadishuj

  • B. 

   Grup ujdhesash

  • C. 

   Grup Ishujsh

 • 13. 
  Cila lugine e lumit e lidh R. e Kosoves me Malin e zi dhe Serbine
  • A. 

   Ibrit

  • B. 

   Sitnices

  • C. 

   Drinit

  • D. 

   Moraves se Binqes

 • 14. 
  Meridiani i grinuiqit eshte meridiani fillestar. Neper cilin prej keryre kryeqyteteve kalon ai
  • A. 

   Mitrovice

  • B. 

   Tokyo

  • C. 

   Paris

  • D. 

   Londer

 • 15. 
  Sa eshte gjatesia e Ekuadorit?
  • A. 

   30000km

  • B. 

   500000km

  • C. 

   40000km

  • D. 

   6000km

 • 16. 
  Cilat nga pajisjet eshte hyrese-dalese?
  • A. 

   Printeri

  • B. 

   Skeneri

  • C. 

   Disketa

  • D. 

   Monitori

 • 17. 
  Gjendja e Sistemit, ne te cilen ruhen aktivitetet e filluara, por sistemi eshte ne gjendje te qetesise, quhet:
  • A. 

   Turn off

  • B. 

   Restart

  • C. 

   Stand by

  • D. 

   Shut down

 • 18. 
  Qfare eshte Windowsi?
  • A. 

   Dokument Krijues

  • B. 

   Sistem Operativ

  • C. 

   Projekt i Licencuar

  • D. 

   Program

 • 19. 
  Protokolet qe mundesojne funksionimin normal te internetit jane?
  • A. 

   GSM, H 323

  • B. 

   WAN/LAN

  • C. 

   PBX, PCM

  • D. 

   TCP, IP

 • 20. 
  Selektimi i tere tekstit te nje dokumenti behet me kombinimin e tasteve:
  • A. 

   Ctrl+C

  • B. 

   Ctrl+H

  • C. 

   Ctrl+A

  • D. 

   Ctrl+J

 • 21. 
  Si behet hapja e nje fajlli ekzistues?
  • A. 

   File New

  • B. 

   Edit Open

  • C. 

   Edit New

  • D. 

   File Open

 • 22. 
  Shoqeria Civile Ndihmon?
  • A. 

   Grupet Raciste

  • B. 

   Grupet e Privelegjuara

  • C. 

   Grupet e Diskriminuara

  • D. 

   Grupet Fetare

 • 23. 
  Ne shoqerine moderne familja ka ardhur:
  • A. 

   Duke u Shumuar

  • B. 

   Duke u Zvogeluar

  • C. 

   Duke u Zmadhuar

  • D. 

   Duke u Vrare

 • 24. 
  Organi me i larte i pushtetit eshte?
  • A. 

   Kushtetuta

  • B. 

   Qeveria

  • C. 

   Gjyqesori

  • D. 

   Parlamenti

 • 25. 
  The sentence: "He gave me the book immediately." is in the_________________. 
  • A. 

   Present Continuous Tense

  • B. 

   Past Simple Tense

  • C. 

   Present Simple Tense

  • D. 

   Past Continuous Tense

 • 26. 
  DEMOKRACIA eshte:
  • A. 

   Sundim i disa njerzve

  • B. 

   Sundim i disa grupeve te interesit

  • C. 

   Sundim i nje individi

  • D. 

   Sundim i shumices se njerzve

 • 27. 
  FEJA ISLAME eshte fe:
  • A. 

   POLITEISTE

  • B. 

   MONOTESITE

  • C. 

   ATEISTE

 • 28. 
  Which word is different?
  • A. 

   House

  • B. 

   Flat

  • C. 

   Car

  • D. 

   Villa

 • 29. 
  Choose the correct sentence:
  • A. 

   All for the tour world arrangements have been made

  • B. 

   All arrangements for the world tour have been made

  • C. 

   All for the world tour arrangements have been made

  • D. 

   All tour for the world arrangements have been made

 • 30. 
  In the series of words: sale, buy, come, write, the word sale is different because it's:
  • A. 

   A verb

  • B. 

   An adjective

  • C. 

   A noun

  • D. 

   An adverb

 • 31. 
  Kur eshte llozi ne ekuliber
  • A. 

   Kur nuk ka pike mbeshtetese

  • B. 

   Kur pesha e njeres ane eshte me e rende se ne anen tjeter

  • C. 

   Kur ka pesha te barabarta ne te 2 anet

  • D. 

   Gjithmone

 • 32. 
  Choose the correct expression to complete the dialogue: Miranda: Are you coming to the concert tonight?Mathew: __________.(Mathew is excited)
  • A. 

   No, I don't want to

  • B. 

   Of Course. I've got a ticket

  • C. 

   I am, but I don't now

  • D. 

   This is not your business

 • 33. 
  Qka studion fizika ?
  • A. 

   Boten e Gjalle

  • B. 

   Kohen e Lashte

  • C. 

   Linguistiken

  • D. 

   Ligjet e Natyres

 • 34. 
  Qka eshte infrazeri?
  • A. 

   Ze me frekuence me te madhe se 20 Hz

  • B. 

   Ze me frekuence me te vogel se 20000 Hz

  • C. 

   Ze me frekuence me te madhe se 20000 Hz

  • D. 

   Ze me frekuence me te vogel se 20 Hz

 • 35. 
  Ku perdoret ultrazeri
  • A. 

   Ne Mjeksi

  • B. 

   Ne Ushtri

  • C. 

   Ne Lufte

  • D. 

   Ne Shtepi

 • 36. 
   Cila madhesi fizike shenohet me E
  • A. 

   Energjia

  • B. 

   Elasticiteti

  • C. 

   Elektriciteti

  • D. 

   Elektrofuqia

 • 37. 
  Si quhen ndryshe alkanet ?
  • A. 

   Olefina

  • B. 

   Parafina

  • C. 

   Vitamina

  • D. 

   Proteina

 • 38. 
  Cila nga këto komponime të shenuara eshte formula e butanit ?
  • A. 

   CH3CH2CH=CH2

  • B. 

   CH3CH2CH2-OH

  • C. 

   CH3CH2CH3

  • D. 

   CH3CH2CH2CH3

 • 39. 
   Cili komponim perfitohet me oksidimin e etanalit ?
  • A. 

   Acidi metanoik

  • B. 

   Metanoli

  • C. 

   Etanoli

  • D. 

   Acidi etanoik

 • 40. 
  Trupi i krimbit te tokes eshte i ndertuar nga afro
  • A. 

   100 unaza

  • B. 

   50 unaza

  • C. 

   150 unaza

  • D. 

   250 unaza

 • 41. 
  Glukoza dhe Fruktoza jane :
  • A. 

   Oligosakaride

  • B. 

   Polisakaride

  • C. 

   Monosakaride

  • D. 

   Disakaride

 • 42. 
  Yndyrnat jane estere te glicerolit me:
  • A. 

   Kripera

  • B. 

   Baza

  • C. 

   Estere

  • D. 

   Acide te larta yndyrore

 • 43. 
  Franqesko Franko ishte perandor i :
  • A. 

   Spanjes

  • B. 

   Frances

  • C. 

   Perandoris Romake

  • D. 

   Gjermanise

 • 44. 
  Kanali i Otrantos e lidh detin:
  • A. 

   Jon dhe Egje

  • B. 

   Adriatik dhe jon

  • C. 

   Adriatik dhe egje

  • D. 

   Adriatik dhe mesdhe

 • 45. 
  Take a deep __________.
  • A. 

   Breathe

  • B. 

   A or B

  • C. 

   Breath

  • D. 

   None

 • 46. 
  Cili ishte Zoti Kryesor qe Besohej ne Greqine e Vjeter?
  • A. 

   Olimpi

  • B. 

   Marsi

  • C. 

   Bonaparti

  • D. 

   Zeusi

 • 47. 
  Ne cilin vit Asambleja e Pergjithshme e Kombeve te Bashkuara shpalli Deklaraten Universale mbi te Drejtat e Njeriut?
  • A. 

   1948

  • B. 

   1958

  • C. 

   1968

  • D. 

   1978

 • 48. 
  Per te funksionuar, te gjithe kompjuteret duhet te kene:
  • A. 

   Kartelen e Zerit

  • B. 

   Modemin/Routerin

  • C. 

   Programin per perpunimin e tabelave

  • D. 

   Sistemin Operativ

 • 49. 
  Which word is different:
  • A. 

   Airport

  • B. 

   Airplane

  • C. 

   Ticket

  • D. 

   Pilot

 • 50. 
  Si quhet instrumenti per matjen e shtypjes se ajrit?
  • A. 

   Termograf

  • B. 

   Barograf

  • C. 

   Sizmigraf

  • D. 

   Anemograf

 • 51. 
  Qka u vendos ne Konferencen e Prizrenit te mbajtur me  8-10 Korrik 1945?
  • A. 

   Bashkimi i Kosoves me Shqiperine

  • B. 

   Bashkimi i Kosoves me Serbine

  • C. 

   Krijimi i Republikes se Kosoves

  • D. 

   Krijimi i Konfederates Ballkanike

 • 52. 
  Në cilin muaj dhe vit u kthye Skënderbeu në Krujë? 
  • A. 

   28 Nentor te vitit 1449

  • B. 

   02 Dhjetor te vitit 1443

  • C. 

   28 Nentor te vitit 1443.

  • D. 

   27 Nentor te vitit 1445

 • 53. 
  Kur dhe ku u mbajt Kuvendi i Lezhës?
  • A. 

   Kuvendi i Lezhës u mbajt më 7 mars 1445 ne Lezhe

  • B. 

   Kuvendi i Lezhës u mbajt më 3 mars 1444 ne Lezhe

  • C. 

   Kuvendi i Lezhës u mbajt më 2 Mars 1443 ne Lezhe

  • D. 

   Kuvendi i Lezhës u mbajt më 2 mars 1444 në Lezhë

 • 54. 
  Kur hyri në fuqi Kushtetuta e parë e Republikës së Kosovës?
  • A. 

   15 qershor 2008

  • B. 

   2 Prill 2008

  • C. 

   10 qershor 2008

  • D. 

   3 janar 2009

 • 55. 
  Kur vdiq Skënderbeu? 
  • A. 

   17 janar 1468 në moshën 64 vjeçare

  • B. 

   17 janar 1469 në moshën 60 vjeçare

  • C. 

   17 janar 1468 në moshën 63 vjeçare

  • D. 

   17 janar 1458 në moshën 68 vjeçare

 • 56. 
  Cila ishte gjuha e ilirëve? 
  • A. 

   Shqipja

  • B. 

   Greqishtja

  • C. 

   Ilirishtja

  • D. 

   Rumanishtja

 • 57. 
  Cili eshte kryeqyteti i Rusise
  • A. 

   Kigali

  • B. 

   Moska

  • C. 

   Lisbona

  • D. 

   Ljubljana

 • 58. 
  Cili eshte kryeqyteti i Arabise Saudite ?
  • A. 

   Riadi

  • B. 

   Bagdati

  • C. 

   Sheriati

  • D. 

   Jerusalemi

 • 59. 
  Cili eshte kryeqyteti i Turqisë ?
  • A. 

   STAMBOLLI

  • B. 

   Antalia

  • C. 

   Ankara

  • D. 

   Izmiri

 • 60. 
  Cili eshte kryeqyteti i SHBA-ve ?
  • A. 

   New York

  • B. 

   Jordan

  • C. 

   Washington

  • D. 

   Paris

 • 61. 
   _____ birthday is in July.
  • A. 

   Mine

  • B. 

   Me

  • C. 

   My

  • D. 

   They

 • 62. 
  The Browns are cleaning _______ house.
  • A. 

   There

  • B. 

   They

  • C. 

   Their

  • D. 

   They're

 • 63. 
  That computer belongs to Jimmy. It's ______.
  • A. 

   Her

  • B. 

   Him

  • C. 

   She

  • D. 

   His

 • 64. 
   I'm in a hurry. I'm ______ for work.
  • A. 

   Early

  • B. 

   On time

  • C. 

   Late

  • D. 

   Ready

 • 65. 
  Robert isn't working today because he's ____.
  • A. 

   Sick

  • B. 

   At home

  • C. 

   Bored

  • D. 

   Lonely

 • 66. 
  Nese kemi kater ene me uje,dhe hedhim boje. Ne cilen temperature te ujit ne nje ene do te perhapet boja(ngjyra) me shpejt ?
  • A. 

   90 grade C

  • B. 

   60 grade C

  • C. 

   20 grade C

  • D. 

   70 grade C

 • 67. 
   Molekula e ujit:
  • A. 

   Eshte grimca me e vogel e ujit

  • B. 

   Perbehet nga grimca me te vogla qe nuk i ruajne vetite e ujit

  • C. 

   Perbehet nga grimca me te vogla qe ruajne vetite e ujit

  • D. 

   Perbehet vetem nga atome te hidrogjenit

 • 68. 
  Molekulat e lendes bashkeveprojne:
  • A. 

   Vetem me forca shtytese

  • B. 

   Nuk bashkeveprojne.

  • C. 

   Nuk bashkeveprojne.

  • D. 

   Me forca shtytese dhe terheqese

 • 69. 
  Kur nje trupi i ndryshon shpejtesia por jo temperatura,energjia termike e tij:
  • A. 

   Rritet

  • B. 

   Zvogelohet

  • C. 

   Nuk ndryshon

  • D. 

   Nuk mund te themi gje

 • 70. 
  Nese ngurtesohet nje sasi alumini e shkrire atehere:
  • A. 

   Molekulat largohen

  • B. 

   Largesia nuk ndryshon

  • C. 

   Bashkeveprimi behet me i dobet

  • D. 

   Molekulat afrohen

 • 71. 
  Si quhen atomet që humbin elektrone?
  • A. 

   Anione

  • B. 

   Katione

  • C. 

   Elektrone

  • D. 

   Protone

 • 72. 
  Cila nga këto substanca është acid?
  • A. 

   HCl

  • B. 

   NaCl

  • C. 

   Na2O

  • D. 

   NaOH

 • 73. 
  Gjatë tretjes së oksideve bazike në ujë formohen:
  • A. 

   Bazat

  • B. 

   Acidet

  • C. 

   Oksidet

  • D. 

   Kriperat

 • 74. 
  Sa është valenca e azotit në acid nitrik (HNO3)
  • A. 

   1

  • B. 

   4

  • C. 

   3

  • D. 

   5

 • 75. 
  Me elektrolizë të ujit nën ndikimin e rrymës elektrike:
  • A. 

   Në katodë ndahet uji

  • B. 

   Në anodë ndahet oksigjeni

  • C. 

   Në katodë ndahet oksigjeni

  • D. 

   Në katodë ndahet hidrogjeni

 • 76. 
  Sam is very popular . He has ____ friends.
  • A. 

   Much

  • B. 

   A lot of

  • C. 

   Many

  • D. 

   Any

 • 77. 
  Mr.Belegu is a busy man . He doesn't have ____ free time.
  • A. 

   Any

  • B. 

   Many

  • C. 

   A lot of

  • D. 

   Much

 • 78. 
  We need some matches. We do not have ___.
  • A. 

   Much

  • B. 

   Many

  • C. 

   Any

  • D. 

   A lot of

 • 79. 
  There aren't ___ people in the theater.
  • A. 

   Many

  • B. 

   Some

  • C. 

   Any

  • D. 

   Much

 • 80. 
  Petar enjoys his work _____ it's interesting.
  • A. 

   Because

  • B. 

   Si

  • C. 

   Although

  • D. 

   But

 • 81. 
  He thanked Mr.Belegu ___ his help.
  • A. 

   To

  • B. 

   Of

  • C. 

   For

  • D. 

   Him

 • 82. 
  Marko borrowed some money ____ the bank last month .
  • A. 

   To

  • B. 

   Away

  • C. 

   From

  • D. 

   For

 • 83. 
  Sa është e madhe sipërfaqja e Kosovës?
  • A. 

   Sipërfaqja e Kosovës është afër 12000 km katrore

  • B. 

   Sipërfaqja e Kosovës është afër 1100 km katrore

  • C. 

   Sipërfaqja e Kosovës është afër 11000 km katrore

  • D. 

   Sipërfaqja e Kosovës është afër 21000 km katrore

 • 84. 
  Sa është sipërfaqja e Shqipërisë?
  • A. 

   Sipërfaqja e Shqipërisë është afër 2900 km2.

  • B. 

   Sipërfaqja e Shqipërisë është afër 28000 km2.

  • C. 

   Sipërfaqja e Shqipërisë është afër 29000 km2.

  • D. 

   Sipërfaqja e Shqipërisë është afër 19000 km2.

 • 85. 
  Cila është maja më e lartë e Shqipërisë?
  • A. 

   Mont Everest

  • B. 

   Korabi

  • C. 

   Gjeravica

  • D. 

   Mont Blant

 • 86. 
  Cili është lumi më i gjatë në Kosovë ? 
  • A. 

   Drini i Bardhe

  • B. 

   Ibri

  • C. 

   Sitnica

  • D. 

   Lepenci

 • 87. 
  Cili është ishulli më i madh në shqipëri?
  • A. 

   Venediku

  • B. 

   Sazani

  • C. 

   Ngushtica e Otrantos

  • D. 

   Korabi

 • 88. 
  Si quhet ngushtica detare në mes të Shqipërisë dhe Italisë?
  • A. 

   Porti i Vlores

  • B. 

   Porti i Durresit

  • C. 

   Ngushtinca e Otrantos

  • D. 

   Ngushtinca e Dardaneleve

 • 89. 
  Cila është shpella më e njohur në Kosovë?
  • A. 

   E Istogut

  • B. 

   E fshatit Gadime

  • C. 

   E Drinit te Zi

  • D. 

   Lumbardhi

 • 90. 
  Citoplazma ka perqendrim te ujit?
  • A. 

   40-60%

  • B. 

   60-80%

  • C. 

   40-70%

  • D. 

   60-90%

 • 91. 
  Citoplazma gjendet ndermjet:
  • A. 

   Berthames dhe kompleksit te golxhit

  • B. 

   Nukleusit dhe nukleolusit

  • C. 

   Berthames dhe lizozomeve

  • D. 

   Berthames dhe membranes qelizore

 • 92. 
  "Uzinen Energjetike" te qelizes e paraqesin:
  • A. 

   Mitokondriet

  • B. 

   Libozomet

  • C. 

   Peroksizomet

  • D. 

   Ribozomet

 • 93. 
  Teresia e materialit qe nderton qelizen quhet:
  • A. 

   Citoplazme

  • B. 

   Nukleoplazme

  • C. 

   Protoplazme

  • D. 

   Hemoplazme

 • 94. 
  Qeliza e pare e krijuar eshte?
  • A. 

   Qeliza eukariote

  • B. 

   Qeliza prokariote

 • 95. 
  Bakteriet dhe algat blu te gjelbra kane:
  • A. 

   Qeliza prokariote

  • B. 

   Qeliza eukariote

 • 96. 
  Partite jan bashkime te njerzve mbi bazen e vullnetit:
  • A. 

   Te paqarte

  • B. 

   Te pashprehur

  • C. 

   Te lire

  • D. 

   Te imponuar

 • 97. 
  Cili institucion ofron sherbime te mbrojtjes dhe te sigurise:
  • A. 

   Komuna

  • B. 

   Shkolla

  • C. 

   Gjykata

  • D. 

   Posta

 • 98. 
  Kush ishte autori i abetares se pare ne gjuhen shqipe "EVETARI" te botuar me 1844?
  • A. 

   Naim Frasheri

  • B. 

   Hasan Prishtina

  • C. 

   Hasan Tahsini

  • D. 

   Naum Veqilharxhi

 • 99. 
  Familja eshte:
  • A. 

   Grup primar i shoqerise

  • B. 

   Grup sekondar i shoqeris

  • C. 

   Nuk ben pjese fare ne grupe shoqerore

  • D. 

   Grup terciar i shoqerise

 • 100. 
  Ne mjetet e informimit bejne pjese:
  • A. 

   Sateliti, gazeta, arkivi, biblioteka, radioja

  • B. 

   Televizioni, arkivi, radioja, sateliti

  • C. 

   Interneti, radioja, gazeta, televizioni

  • D. 

   Televizioni, arkivi, biblioteka, radioja