Kuizi Dituror Kosova Quiz

13 Pyetjet | Total Attempts: 174

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Kuizi Dituror Kosova Quiz

Ky kuiz është edukativ


Questions and Answers
 • 1. 
  Breshka mund të ecë me
  • A. 

   10 km në orë.

  • B. 

   13 km në orë.

  • C. 

   20 km në orë

  • D. 

   30 km në orë.

  • E. 

   16 km në orë.

 • 2. 
  A e ndiejn milingonat tërmetin
  • A. 

   JO

  • B. 

   JO sepse nuk kanë vetëdije

  • C. 

   JO sepse nuk kanë ndonjë instikt

  • D. 

   PO

 • 3. 
  Peshqit e harrojnë çdo gjë që ndodhen vetëm pas
  • A. 

   5 minutave

  • B. 

   10 minutave

  • C. 

   1 ore

  • D. 

   1 sezone

  • E. 

   1 viti

 • 4. 
  Në Zelandën e Re ka 4 milionë njerëz dhe sa ka dele
  • A. 

   1.5 milionë dele.

  • B. 

   4 milionë dele.

  • C. 

   30 milionë dele.

  • D. 

   50 milionë dele.

  • E. 

   70 milionë dele.

 • 5. 
  Shkencëtarët britanez kanë llogaritur se macat , të cilat ata i mbajnë në shtëpi për 1 vit asgjësojnë
  • A. 

   2 milion minjë

  • B. 

   6 milion minjë

  • C. 

   50 milion minjë

  • D. 

   15 milion minjë

  • E. 

   0.5 milion minjë

 • 6. 
  Fëllënza është në gjendje të jetojë pa ushqim rreth
  • A. 

   4 ditë

  • B. 

   14 ditë

  • C. 

   20 ditë

  • D. 

   30 ditë

  • E. 

   32 ditë

 • 7. 
  Sa gola i shënoi legjenda e futbollit Brazilian Edson Donasimento Pele
  • A. 

   300 gola

  • B. 

   304 gola

  • C. 

   800 gola

  • D. 

   1000 gola

  • E. 

   1216 gola

 • 8. 
  Fusha më e madhe e naftës në botë është në
  • A. 

   Rusi

  • B. 

   Kuvajt

  • C. 

   Libi

  • D. 

   Arabi Saudite

  • E. 

   Kosovë

 • 9. 
  Alfabeti më i gjatë është i gjuhës
  • A. 

   Shqipe

  • B. 

   KIneze

  • C. 

   Kamboxhiane

  • D. 

   Kolumbiane

  • E. 

   Portugeze

 • 10. 
  Zogu nuk ka shqisën e të
  • A. 

   Shijuarit dhe të nuhaturit

  • B. 

   Dëgjuarit

  • C. 

   Prekurit

  • D. 

   Shijimit

  • E. 

   Nuk kanë asnjë shqisë

 • 11. 
  Gjysma e popullisë së botës është nën moshën
  • A. 

   25 vjeqare

  • B. 

   20 vjeqare

  • C. 

   18 vjeqare

  • D. 

   15 vjeqare

  • E. 

   10 vjeqare

 • 12. 
  Kush e formoi qmimin Nobel
  • A. 

   Fernando Marquez

  • B. 

   Andres Ohil

  • C. 

   Alfred Nobel

  • D. 

   Isak Njuton

  • E. 

   Klemence Reyes

 • 13. 
  Peshkaqenët nuk
  • A. 

   Mendojnë

  • B. 

   Sëmuren

Back to Top Back to top