Kuiz Nga Lenda E Gj.Shqipe Kl Lx

10 Pyetjet | Total Attempts: 6486

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Kuiz Nga Lenda E Gj.Shqipe Kl Lx

Questions and Answers
 • 1. 
  Fjalia E Perber Perbehet Nga
  • A. 

   1 Folje

  • B. 

   2 Folje

  • C. 

   3 Ose Me shum

 • 2. 
  Dokumneti i Par Ne Gjuhen Shqipe Esht Shkruar Nga Dhe Ne Cilin Vit
  • A. 

   Meshari i Gjon Buzukut 1555

  • B. 

   Formula E Pagezimit 1462

  • C. 

   Evetari i Naum Veqilharxhit 1844-1845

 • 3. 
  Gjuha shqipe ka
  • A. 

   5 Dialekte

  • B. 

   7 Dialekte

  • C. 

   2 Dialekete

 • 4. 
  Zanoret E Zeshme jan:
  • A. 

   T,s,sh,c,q,k,th,p,h etj

  • B. 

   D,z,zh,x,g,gj,v,b etj

 • 5. 
  Kush e shkroi Romanin Gjenerali i Vdekur
  • A. 

   Luigj Kurakuqi

  • B. 

   Ismail Kadare

  • C. 

   Anton Pashku

 • 6. 
  Tregimi Histrorik Tregon Ngjarje 
  • A. 

   Fantastike

  • B. 

   Historike

  • C. 

   Fantasktiko-shkencore

 • 7. 
  Neologjizmat Mund te jen Burime
  • A. 

   Historike

  • B. 

   Popullore

  • C. 

   Fantastike

  • D. 

   Shkencore

 • 8. 
  Fjalia e perber me Bashkrenditje Perbehet Nga **** 
  • A. 

   2 Pjes te Pavarura

  • B. 

   4 Pjes te Pavarura

  • C. 

   5 Pjes te Pavarura

 • 9. 
  Para Lidhzave Kundershtore Vihet 
  • A. 

   PIKA .

  • B. 

   PRESJA ,

  • C. 

   PIKPYTJ ?

  • D. 

   PIKQUDITJA !

 • 10. 
  Fjalet e Perngjitura Mund te jen :
  • A. 

   Emra

  • B. 

   Numror

  • C. 

   Peremra

  • D. 

   Ndajfolje

  • E. 

   Mbiemra

  • F. 

   Percaktor