Kuptimi Ka Fjala

7 Pyetjet | Total Attempts: 5546

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Kuptimi Ka Fjala

Mir se erdhetJu urojmë sukses


Questions and Answers
 • 1. 
  Sa kushte  ika feja islame ?
  • A. 

   15

  • B. 

   33

  • C. 

   45

  • D. 

   54

  • E. 

   10

 • 2. 
  Sa rekate ika namazi i drekes dhe si ndahen ?
  • A. 

   8 rekate (4 farz , 4 synet)

  • B. 

   4 rekate farz

  • C. 

   10 rekate (4 synet,4 farz dhe 2 synet i fundit)

  • D. 

   5 rekate (2 synet e 3 farz)

  • E. 

   8 rekate (4 synet e 4 farz)

 • 3. 
  C`far kuptimi ka fjala ibadet  ?
  • A. 

   Besim

  • B. 

   Lutje

  • C. 

   Risi ne fe

  • D. 

   Adhurim

  • E. 

   Mohim

 • 4. 
  Sa herë është permendur fjala Ramazan ne Kur`an ?
  • A. 

   15

  • B. 

   4

  • C. 

   8

  • D. 

   20

  • E. 

   1

 • 5. 
  Gjate kohes se thirrjes ne fshetesi ne islam, jane pergjigjur...?
  • A. 

   Ashkush

  • B. 

   te gjithe Mekasit

  • C. 

   Edhe Mekasit edhe Medinasit

  • D. 

   40 njerez

  • E. 

   Te gjithe Medinasit

 • 6. 
  Nga qka jan krijuar Meleket ?
  • A. 

   Nga balta

  • B. 

   Nga Drita

  • C. 

   Nga zjarii

  • D. 

   Nga dheu

  • E. 

   Nga uji

 • 7. 
  Ne cilin qytet eshte e ndertune kjo xhami
  • A. 

   Prizeren

  • B. 

   Lipjan

  • C. 

   Prishtin

  • D. 

   Gllogofc

  • E. 

   Ferizaj