Kuiz I Pergjithshem Diturie

11 Pyetjet | Total Attempts: 8107

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Kuiz I Pergjithshem Diturie

ky kuiz teston njohurite dhe logjiken tuaj


Questions and Answers
 • 1. 
  Formule pergjithshme e alkeneve eshte....?
  • A. 

   CnH2n

  • B. 

   CnH2n+2

  • C. 

   CnH2n-2

  • D. 

   H2nO

  • E. 

   CnH2n

 • 2. 
  Nese nje makine ece me shpejtesi 100km/h,dhe arrin ne cak ne kohen prej 1h, cfare rruge ka kaluar....?
  • A. 

   110m

  • B. 

   90km

  • C. 

   1000s

  • D. 

   120km

  • E. 

   100000m

 • 3. 
  Gjakova shtrihet ne :
  • A. 

   Rrafshin e Kosoves

  • B. 

   Fushen e Anamoraves

  • C. 

   Llap

  • D. 

   Rrafshin e Dukagjinit

  • E. 

   Fushen e Drenices

 • 4. 
  Vepra"Oliver twist" eshte shkruar nga
  • A. 

   Carls Dikens

  • B. 

   Zhyl Vern

  • C. 

   J.K. Rowling

  • D. 

   Daniel Steel

  • E. 

   Ernest Heminguej

 • 5. 
  Software Sistemor esht:
  • A. 

   Microsoft Word

  • B. 

   Adobe Photoshop

  • C. 

   Windows XP

  • D. 

   Paint

  • E. 

   Microsoft Excel

 • 6. 
  Fotosinteza
  • A. 

   Eshte proces qe zhvillohet te te gjitha qeniet e gjalla

  • B. 

   Eshte proces rifreskimi te bimet

  • C. 

   Process qe kryhet ne kloroplaste ne pranine e drites se Diellit

  • D. 

   Proces gjate te cilit lirohet Dioksidi i Karbonit

  • E. 

   Proces mjaft i nderlikuar

 • 7. 
  Sipas Euklidit Drejteza
  • A. 

   Eshte vije e drejte e pakufizuar

  • B. 

   Nuk mund te definohet

  • C. 

   Dicka qe ka gjatesi por j dhe gjeresi

  • D. 

   Vije e drejte, qe mund te zgjatet

  • E. 

   Perdoret ne gjeometri

 • 8. 
  Petro Nini Luarasi ishte
  • A. 

   Anetar ne Kongresin e Manastirit

  • B. 

   Anetar ne Kuvendin e Lezhes

  • C. 

   Mesues i shkolles se pare shqipe

  • D. 

   Patriot i shquar i Shek. XIX

  • E. 

   Autor i abetares se pare shqipe"Evetari"

 • 9. 
  Deja Vu eshte:
  • A. 

   Dukuri e perseritur

  • B. 

   Fjale frenge

  • C. 

   Emision televiziv

  • D. 

   Crregullim Mental

  • E. 

   Enderr e bere realitet

 • 10. 
  Compelte the sentence: Looking Forward .....You
  • A. 

   To see

  • B. 

   To met

  • C. 

   To seeing

  • D. 

   To have met

  • E. 

   To going to see

 • 11. 
  Cila fjali eshte e shkruar drejte ne gjuhen frenge
  • A. 

   Je suis hereuz.

  • B. 

   Ou habites tu ?

  • C. 

   Je te presant ......

  • D. 

   Somment ca va?

  • E. 

   A Revoir