Kuiz Diturie Quiz

10 Questions | Total Attempts: 493

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Kuiz Diturie Quiz

.


Questions and Answers
 • 1. 
  Kur u shpall bashkimi i gjermanis??
  • A. 

   1871

  • B. 

   1870

 • 2. 
  Bimet te cilat ushqehen edhe me bim edhe me shtazë quhen
  • A. 

   Bimë kornivore

  • B. 

   Bimë omnivore

 • 3. 
  Procesi i cili kryhet pa prezencen e drites quhet:
  • A. 

   Fotosintez

  • B. 

   Kemosintez

  • C. 

   Etosintez

 • 4. 
  Yndyrnat quhen:
  • A. 

   Lipide

  • B. 

   Proteina

  • C. 

   Karbohidrate

 • 5. 
  Udheheqja e Shqiperis nga vilhelm vidi ishte vendosur më
  • A. 

   17 dhjetor 1912

  • B. 

   20 dhjetor 1913

  • C. 

   19 korrik 1913

 • 6. 
  Teoria e Arheniusit i shpjegon acidet dhe bazat:
  • A. 

   Vetem ne tretesira ujore

  • B. 

   Vetem ne tretesira joujore

  • C. 

   Ne tretesira ujore dhe joujore

 • 7. 
  Planetet levizin rreth diellit neper trejaktore eliptike te njeres vater te te ciles ndodhet dielli paraqet:
  • A. 

   Ligjin e pare te Keplerit

  • B. 

   Ligjin e dyt te Keplerit

  • C. 

   Ligjin e tretë te Keplerit

 • 8. 
  Dea  ne gjuhen latine do te thot:
  • A. 

   Mbreteresh

  • B. 

   Perendesh

  • C. 

   Skllave

 • 9. 
  Kafshet  kanë:
  • A. 

   Plastide

  • B. 

   Centrozom

  • C. 

   Mur qelizor

 • 10. 
  Formulen e pagezimit e rigjeti
  • A. 

   GJon Nikoll Kazazi

  • B. 

   Gjon Guxeta

  • C. 

   Nikollae Jorgae