Kristian Quiz

15 Pyetjet | Total Attempts: 168

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Kristian Quiz

Mirësevini në këtë kuiz i cili është i krijuar nga Kristian Dodaj.Ky kuiz ka gjithsej 15 pyetje.Vizitoni Webfaqen tonë webkey1.webs.com. Argëtohuni !


Questions and Answers
 • 1. 
  Lëkura e njeriut është :
  • A. 

   Organ

  • B. 

   Nervë

  • C. 

   Shqisë

  • D. 

   Muskul

 • 2. 
  Onufri ishte :
  • A. 

   Regjisor

  • B. 

   Rrobaqepës

  • C. 

   Piktor

  • D. 

   Këpuctar

 • 3. 
  Organizata ndërkombëtarea e librit për femijë dhe të rinj quhet
  • A. 

   IMBA

  • B. 

   IBBY

  • C. 

   ABBY

  • D. 

   ABBA

 • 4. 
  Komedinë " Katërmbëdhjet vjeç dhënder " e shkroi :
  • A. 

   Jeronim De Rada

  • B. 

   Andon Zako çajupi

  • C. 

   Luigj Gurakuqi

  • D. 

   Sofokli çapi

 • 5. 
  Përmes Gjibraltarit Spanja shkon në :
  • A. 

   Algjeri

  • B. 

   Maroko

  • C. 

   Tunis

  • D. 

   Libi

 • 6. 
  Ku gjendet lumi Erzen
  • A. 

   Durrës

  • B. 

   Kukës

  • C. 

   Tiranë

  • D. 

   Shijak

 • 7. 
  Cili lumë njihej me amrin antik " Drilon "?
  • A. 

   Buna

  • B. 

   Drini

  • C. 

   Vardari

  • D. 

   Lepenci

 • 8. 
  Në vitin 1936 në Sarajevë lindi aktori :
  • A. 

   Bekim Fehmiu

  • B. 

   Abdyrahman Shala

  • C. 

   Faruk Begolli

  • D. 

   Gjevat Qena

 • 9. 
  Cili mur është ndërtuar në vitin 1961?
  • A. 

   I Berlinit

  • B. 

   I Vajit

  • C. 

   Kinez

  • D. 

   I Trupit

 • 10. 
  Nga Altoparlanta ne :
  • A. 

   Dëgjojmë tinguj

  • B. 

   Shohim fotografi

  • C. 

   Shkruajmë tekste

  • D. 

   Shtypim figura

 • 11. 
  Ndikimi direkt në baticë dhe zbaticë ka :
  • A. 

   Animi i tokës

  • B. 

   Lartësia e bregut

  • C. 

   Hëna

  • D. 

   Era

 • 12. 
  Cili është kryeqyteti i Mongolisë ? 
  • A. 

   Cjing Cjang

  • B. 

   Tokio

  • C. 

   Ulan Bator

  • D. 

   Seul

 • 13. 
  Sa yje ka flamuri i Amerikës në pjesën e kaltër ?
  • A. 

   50

  • B. 

   55

  • C. 

   60

  • D. 

   65

 • 14. 
  Lulja mashkull nuk ka :
  • A. 

   Tekë

  • B. 

   Pistil

  • C. 

   Petale

  • D. 

   Sepale

 • 15. 
  Elementi kimik "Melendiumi" shënohet me:
  • A. 

   Mn

  • B. 

   Md

  • C. 

   Me

  • D. 

   Ml