Informatika

8 Pyetjet | Total Attempts: 217

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Informatika

Ky kuiz i kushtohet nxenseve te gjimnazit "ULPIANA" ne Lipjan


Questions and Answers
 • 1. 
  Si behet aktivizimi i exelit
  • A. 

   Start Programs Microsoft Office Microsoft exel

  • B. 

   Edit Programs Microsoft Office Microsoft exel

  • C. 

   File open project

  • D. 

   File new blank database

 • 2. 
  Cila nga keto pergjigjeje nuk eshte e sakte   Numrat negative nuk shenohen me:
  • A. 

   Ngjyre te kuqe me parashenje ( - )

  • B. 

   Ngjyre te kuqe pa parashenje

  • C. 

   Vetem me parashenje ( - )

  • D. 

   Pa ngjyre te kuqe dhe pa parashenje

 • 3. 
       Qfar paraqet kjo figure
  • A. 

   Kartelen e rrjetit

  • B. 

   RAM memorien

  • C. 

   Kartelen e zerit

  • D. 

   Hard Disc-un

 • 4. 
  Si behet mbledhja e qelive D4,D5,D6,D7
  • A. 

   D4+D5+D6+D7

  • B. 

   D4:D7

  • C. 

   =D4+D5+D6+D7

  • D. 

   =max(D4+D5+D6+D7)

 • 5. 
  Llogaritja e shumes se qelive F4.F5,F6,F7,F8(cila nga keto pergjigjeje nuk eshte e sakt)
  • A. 

   =sum(F4+F5+F6+F7+F8)

  • B. 

   =sum(F4:F8)

  • C. 

   =sum(F4-F5-F6-F7-F8)

 • 6. 
  Qfar paraqet figura
  • A. 

   CD-Rom

  • B. 

   ROM memory

  • C. 

   RAM memory

  • D. 

   Kartela e rrjetit

 • 7. 
  Si behet krijimi i sekuencave multimediale
  • A. 

   Start programs windows Movie Maker

  • B. 

   My computers Multimedia

  • C. 

   Start Programs Accessories Movie Maker

  • D. 

   Start Programs Accessories Multimedia

 • 8. 
  Programi i cili ben kombinimin e materialeve te teksteve,grafikes,videos,zerit dhe animacioneve quhet:
  • A. 

   Power Point

  • B. 

   Paint

  • C. 

   Multimedia

  • D. 

   Photo Shop

Back to Top Back to top