Evaluasi Bahasa Jawa Kelas 4 Sd/Mi Semester 1

10 Pertanyaan | Total Attempts: 139

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Evaluasi Bahasa Jawa Kelas 4 Sd/Mi Semester 1

.


Questions and Answers
  • 1. 
    Bapak lungguh kursi karo maca koran.Yen didadekno basa ngoko alus dadi ….
    • A. 

      Bapak lungguh kursi karo maos koran.

    • B. 

      Bapak lenggah kursi karo moco koran.

    • C. 

      Bapak lenggah kursi lan moco koran.

    • D. 

      Bapak lenggah kursi karo maos koran.

  • 2. 
    Tasku  digawa dhewe.Yen didadekno ukara tanggap yaiku …
    • A. 

      Tasku gawaen dhewe.

    • B. 

      Tasku gawakno dhewe.

    • C. 

      Tasku dakgawa dhewe.

    • D. 

      Tasku kogawa dhewe.

  • 3. 
    Bejo antulis geguritan.Yen didadekno ukara tandhuk yaiku …
    • A. 

      Bejo nulis geguritan

    • B. 

      Bejo tulis geguritan

    • C. 

      Geguritan ditulis Bejo

    • D. 

      Geguritan nulis Bejo

  • 4. 
    Kembange apa wis ko siram ?ko siram linggane yaiku …
    • A. 

      Nyiram

    • B. 

      Disiram

    • C. 

      Siramen

    • D. 

      Siram

  • 5. 
    Semar, Gareng, Petruk, lan Bagong iku jenenge ….
    • A. 

      Pandhawa

    • B. 

      Punakawan

    • C. 

      Bala dewa

    • D. 

      Pandhita

  • 6. 
    Adhiku katon bungah. Bungah kosok baline …
    • A. 

      Susah

    • B. 

      Seneng

    • C. 

      Mumet

    • D. 

      Nangis

  • 7. 
    Paribasan : Nabok nyilih tangan. Tegese yaiku ….
    • A. 

      Nyambut gawe golek pangan

    • B. 

      Nyambut gawe temen – temen

    • C. 

      Nindakake penggawean sing becik

    • D. 

      Nindakake penggawean ala sarana kongkonan

  • 8. 
    Warja wau isuk tuku apa ?Ukara ing dhuwur iku yen didadekno ukara andharan yaiku …
    • A. 

      Warja lungo menyang solo.

    • B. 

      Warja lagi mangan bakso

    • C. 

      Warja wau isuk tuku soto

    • D. 

      Warja seneng sate.

  • 9. 
    Bejo wingi bengi lungo menyang Semarang.Ukara pitakon sing bener yaiku …
    • A. 

      Bejo lara weteng

    • B. 

      Bejo wingi bengi lunga menyang ngendi ?

    • C. 

      Bejo wingi bengi lunga.

    • D. 

      Bejo wingi ono umah.

  • 10. 
    Kowe opo gelem tuku tanduranku ?, yen dikramakno dadi ....
    • A. 

      Sampeyan punapa purun tumbas taneman kula ?

    • B. 

      Sampeyan gelem tuku tanduran kula ?

    • C. 

      Sampeyan gelem tumbas taneman kula ?

    • D. 

      Kowe punapa purun tumbas tanduran kula ?

Back to Top Back to top