English Murli Quiz 05-04-2017

10 Questions | Total Attempts: 119

SettingsSettingsSettings
Please wait...
English Murli Quizzes & Trivia

Quiz to help revise the murli. The questions are based on TODAY'S murliClick here to access the mp3 file of the 20 min murli & also old quizzes


Questions and Answers
  • 1. 
    Fill in the blank with correct answer:You children know that you experience profit in Bharat for half a cycle and loss for half a cycle, that is, you have happiness for half a cycle and sorrow for half a cycle; even then, there is very little sorrow. When it is the tamopradhan stage, there is _______________ devotion.
    • A. 

      True

    • B. 

      False

    • C. 

      Adulterated

    • D. 

      Unadulterated

  • 2. 
    Fill in the blank with correct answer:The Father sits here and explains to you children: Now, you have to go into profit; you have to settle your account of loss with ________________.
    • A. 

      The power of knowledge

    • B. 

      The power of yoga

    • C. 

      The power of virtues

    • D. 

      The power of service

  • 3. 
    Fill in the blank with correct answer:No one here relates the knowledge of the Gita scripture. God gave the knowledge of this Gita. At present, because the intellects of human beings are tamopradhan, no one knows the Father. This is why they are called ________.
    • A. 

      Orphans

    • B. 

      Devotees

    • C. 

      Shudras

    • D. 

      Ignorants

  • 4. 
    Fill in the blank with correct answer:"I am the incorporeal Supreme Father, the Supreme Soul, the Father of you children, and I have come to take you back with Me." Only the Father has the right to say this. You have to leave this old world. Therefore, the power of yoga is definitely needed. You will not attain a status by ____________.
    • A. 

      Being not in yoga

    • B. 

      Not paying attention

    • C. 

      Being careless

    • D. 

      Not studying

  • 5. 
    Fill in the blank with correct answer:You children know that Baba is making you worthy. The children who become unworthy go ____________.
    • A. 

      Tamopradhan

    • B. 

      To liberation

    • C. 

      Bankrupt

    • D. 

      Orphans

  • 6. 
    Fill in the blanks with correct answer:To fight among themselves is the activity of _________. Deities cannot be called ________, because there is no arguing or fighting there.
    • A. 

      Shudras

    • B. 

      Terrorist

    • C. 

      Orphans

    • D. 

      Religious fellows

  • 7. 
    Fill in the blank with correct answer:However much time you get, remember Baba. No matter how much you walk in remembrance of Baba you will never get tired. With the power of yoga, there is also _________.
    • A. 

      Peace

    • B. 

      Happiness

    • C. 

      Purity

    • D. 

      Enthusiasm

  • 8. 
    Fill in the blank with correct answer:Great souls are those who imbibe the religion of ___________ in their lives.
    • A. 

      Peace

    • B. 

      Purity

    • C. 

      Happiness

    • D. 

      Knowledge

  • 9. 
    Choose the correct answers:The easy way to become an easy yogi is, 
    • A. 

      To remember the One

    • B. 

      To imbibe all the virtues.

    • C. 

      To experience everything in the One.

    • D. 

      To experience everything to be easy going.

  • 10. 
    Fill in the blank with correct answer:The Father comes and gives elevated directions. By following shrimat, you are becoming elevated, that is, deities. There is also the rosary of ________.
    • A. 

      Rudra

    • B. 

      Brahmin

    • C. 

      Vishnu

    • D. 

      Victory