De BegripsCode Stemmingswijzer
35 Vragen

Wij mensen zijn veelzijdige wezens. We zijn in staat om op verschillende manieren onze doelen te bereiken. Die manieren worden bepaald door onze stemmingen. Bij elke stemming hoort een typische manier van denken, van handelen en van communiceren.  

De BegripsAcademie onderscheidt vier stemmingen. En daarmee ook vier 'stemmen' van denken en doen, van spreken en schrijven. 

Als je je realiseert dat 90% van alle irritaties en conflicten ontstaan door (onbegrip over) stemmingsverschillen, zou het dan niet handig zijn om daar iets meer over te weten te komen?

Dat kan! Met deze BegripsCode Stemmingswijzer bepaal je nauwkeurig wanneer je welke stemmingskeuzes maakt. Met onze app en ons boek boek kun je ontdekken wat dit betekent voor wat betreft je omgang met anderen.

Omdat we in ons leven op verschillende momenten verschillende rollen vervullen, maken we steeds andere keuzes. Daarom kan het heel leerzaam zijn deze stemmingswijzer een paar keer in te vullen, maar dan telkens met een andere bril op.  

Ook leuk: de Stemmingswijzer voor elkaar invullen en dan de antwoorden vergelijken met de antwoorden die je zelf gaf.

Probeer de hierna volgende vragen zo eerlijk mogelijk te beantwoorden, door dat antwoord aan te vinken dat je, in de omgeving die je voor ogen hebt, van nature bijna als vanzelf doet. Er zijn geen 'goede' of 'foute' antwoorden. Vul dus niet iets in wat je graag zou zijn of doen, of wat je sympathiek vindt staan. Je bent zoals je bent en dat is prima zo.

Veel plezier!

E-mail
Please wait...