Advertisement

Albanian Quizzes & Trivia


Universiteti i Prishtinës Fakulteti Ekonomik    Dega Gjilan Mr.sc. Sokol Berisha Ushtrime Kuizi  6

Questions: 30  |  Attempts: 397
 • Sample Question
  Veprimi i parë i afarizmit elektronik bankar  është shënuar  në  vitin 1918 në cilin vend?

Ky kuiz ka te beje me ate se sa i njohim kryeqytetet ne Evrope

Questions: 5  |  Attempts: 396
 • Sample Question
  Cili eshte kryeqyteti i Kosoves?

Ky kuiz bazohet nga Programi Orientues për Përgatitjen e Pr...

Questions: 25  |  Attempts: 396
 • Sample Question
  Lexo tekstin e dhënë më poshtë, pastaj përgjigju pyetjeve që vijojnë.E drejta dokesore e maleve shqiptare, e njohun në përgjithësi me emnin Kanun, ka qenë trashigue brez pas brezi, tua zevendesue ligjin në trevat malore në votra qindrese vetëmbrojtëse në Shqipëri. Për mbledhjen e landës së Kanunit të Maleve, në trevën e Mirditës Gjeçovi ka punue kryesisht ku ishte famullitar në famullinë e Gomsiqes, gjatë periudhës 1907 - 1915. Përmbledhja e parë ose si mund ta quejmë edhe versioni i parë i Kanunit asht ajo e At Shtjefën Gjeçovit, e mbledhur gadi krejt në Mirditë dhe e publikueme pjesë pjesë tua fillue prej vjetit 1913 në revistën “Hylli i Dritës” dhe si botim i plotë, mbas vdekjes së autorit më 1933 nën titullin “Kanuni i Lekë Dukagjinit”. Kjo përmbledhje ka tërhequn vemendjen e studiuesve të vendeve të ndryshme, asht përkthye në shumë gjuhë, asht ribotue disa herë e vijon të ribotohet. Mbledhja e materialeve të Kanunit për Gjeçovin ka qenë nji punë mjaft e vështirë për shkak të këtyre rrethanave.- Gjeçovi ka le dhe asht rritun jashtë trevës ku zbatohej Kanuni.- Gjeçovi ishte formue si klerik, si françeskan e jo njohës i kultures shpirtnore.(Pal Doçi “Për Kanunin”, 2003) Me termin Kanun, kuptojmë:Questions: 10  |  Attempts: 393
 • Sample Question
  Sa vjeçe jeniQuestions: 6  |  Attempts: 383
 • Sample Question
  Cila gjalles e natyres i eshte pershtatur me se miri mjedisit jetesorQuestions: 25  |  Attempts: 381
 • Sample Question
  Who leaves every Spetember?

Gjimnazi "Abdyl Frashëri" Malishevë

Questions: 10  |  Attempts: 374
 • Sample Question
  Cilat janë dy drejtimet kryesore të letërsisë botërore të shekullit XIX?Questions: 10  |  Attempts: 367
 • Sample Question
  A lejohet tejkalimi ne udhekryq me rrjedhe te rrumbullaket te komunikacionit ?

Kuiz nga MANUTDSHQIP.com

Questions: 10  |  Attempts: 365
 • Sample Question
  Lojtari i muajit tek Manchester United në muajin dhjetor, ishte?

Ky kuiz përmaban pyetja nga:Islami-Gjeografia-Historia,shkecë etjKy kuiz është i punuar nga Arlind Sinani-Maqedonia-Gostivar-Cegran

Questions: 18  |  Attempts: 364
 • Sample Question
  Kush e ka pranuar lsamin e para pas Muhamedit a.s?

Ky test eshte krijuar qe te gjithe ti testoni dijen tuaj ne lemi te ndryshme

Questions: 10  |  Attempts: 354
 • Sample Question
  Kur eshte shpallur pavarsia e shtetit helvetik?

Albanian language is an official language in Albania and Kosovo and has official minority status in Macedonia, Italy, Romania, Montenegro, Serbia and others. The language has an official status in Ulcinj, southern Montenegro. How well do you understand the Albanian language? Take our quiz to prove your knowl...

Questions: 10  |  Attempts: 353
 • Sample Question
  What is the meaning of Përshëndetje! In English?

PYETJET QË JU PARAQITEN NË VAZHDIM KANË TË BËJNË VETËM ME LËNDËT OBLIGATIVE TË CILAT I PËRKASIN VITIT TË 3-të., semestri 6   FACEBOOK :: Semestri 6 - Faculty Legal of Gjilan Web-site :: Fakulteti Juridik - dega ne Gji...

Questions: 26  |  Attempts: 326
 • Sample Question
  Cila nga alternativat e meposhtme ka te beje me llojin e vendimit per nga numri i organeve qe i nxjerrin vendimet :

.

Questions: 10  |  Attempts: 316
 • Sample Question
  Kush esht ngjyra jote e preferuar?

Nice Quiz by endrit :D:D

Questions: 6  |  Attempts: 311
 • Sample Question
  Kush osht ky njeri ne foto ?Questions: 10  |  Attempts: 311
 • Sample Question
  Për sa vite e vazhdoi së fundmi Carrick kontratën? (08.02.2013)

Alegria grup Quiz

Questions: 10  |  Attempts: 306
 • Sample Question
  Cili eshte Administratori i Alegria grup?Questions: 10  |  Attempts: 306
 • Sample Question
  Loja e cilës skuadër i pëlqen Robin van Persiet edhe pse është lojtar i United?Questions: 10  |  Attempts: 294
 • Sample Question
  Van Persie është golashënuesi më i mirë i United këtë sezon?

Klikoni Pergjigjen e Saktë

Questions: 5  |  Attempts: 288
 • Sample Question
  Qka është Astronomia?
Advertisement


Advertisement