Advertisement

Albanian Quizzes & Trivia


KUIZ NGA MANUTDSHQIP.com

Questions: 10  |  Attempts: 482
 • Sample Question
  Nga kush e transferoi United, mbrojtësin Phil Jones?

Ky kuiz eshte bere me qellim te provoni njohurite tuaja dhe te zgjeroni njohurite tuaja ( cello mos ) . Ky kuiz vlen per III - 14 Gjimnazi i Tetoves !Krijuar nga : Florim Ameti.

Questions: 5  |  Attempts: 482
 • Sample Question
  Si e thajrte profesoresha e kimis , Mervonin ? - Pyetja e par vlen 5 dinar.

Universiteti i Prishtinës Fakulteti Ekonomik    Dega Gjilan Mr.sc. Sokol Berisha Ushtrime Kuizi  5

Questions: 25  |  Attempts: 469
 • Sample Question
  Cilat janë funksionet e marketingut elektronik ? Selekto përgjegjjet e sakta

Syprina e sipërfaqes së figurave në rrafsh

Questions: 10  |  Attempts: 468
 • Sample Question
  Sa është syprina e katrorit, nëse perimetri tijë është: P = 36cm,

Gjeografia 

Questions: 9  |  Attempts: 467
 • Sample Question
  Type question here

MANUTDSHQIP.com

Questions: 10  |  Attempts: 462
 • Sample Question
  Në cilin vit, David Beckham u largua nga Manchester United?

Realizoni kete Quiz per te zbuluar cfare tip punonjesi jeni ju. Jeni ju nje tip punonjesi super i motivuar ...

Questions: 8  |  Attempts: 457
 • Sample Question
  Orari juaj i punes eshte:

Kannazuki no miko test para mujer

Questions: 6  |  Attempts: 453
 • Sample Question
  Para comenzar el test supongamos que soy himeko asi responderas como si respondieras a himeko y basare tus respuestas en lo que pensaria el personaje que responde de himeko elegi a himeko por que al hacer test siempre me resulta que soy como himeko!! espero que haya mas himekos en mi test :D jaja...lista??comenzamos!!hola!!Questions: 6  |  Attempts: 440
 • Sample Question
  Qka tregon kallzuesori ??

.

Questions: 11  |  Attempts: 440
 • Sample Question
  Disa shifra dhe fakte rreth ujit?

Gjimnazi "Abdyl Frashëri" Malishevë

Questions: 5  |  Attempts: 417
 • Sample Question
  Cila është poema e Gavril Darës së Ri?

Ky test është përgatit për nxënësit e Gjimnazit " Kuvendi i Arbërit " në Ferizaj Koha : 40 minuta Përgatiti : Faton Hyseni

Questions: 10  |  Attempts: 411
 • Sample Question
   Diagonalja e katrorit është 6cm. Sa është syprina e katrorit?

Type description here

Questions: 20  |  Attempts: 409
 • Sample Question
  რა არის IP მისამართი?

Type description here

Questions: 20  |  Attempts: 409
 • Sample Question
  რა არის IP მისამართი?Questions: 10  |  Attempts: 403
 • Sample Question
  Kush është zëvendës/kapiten i skuadrës?

Universiteti i Prishtines Fakulteti Ekonomik Dega Gjilan Mr.sc. Sokol Berisha

Questions: 30  |  Attempts: 397
 • Sample Question
  Varësisht nga metodat e përdoruara mund të dallojme tri faza të zhvillimit të mendimit shkencor: Këto janë?

Ky kuiz ka te beje me ate se sa i njohim kryeqytetet ne Evrope

Questions: 5  |  Attempts: 396
 • Sample Question
  Cili eshte kryeqyteti i Kosoves?

Ne kete Kuiz do të keni mundësi ti testoni njohurit tuaja ne lidhje me Ramazanin

Questions: 30  |  Attempts: 386
 • Sample Question
  Agjërimi është një adhurim  i rëndësishëm, i cili na ruan nga veprimet  e këqija në këtë botë si de nga xhehennemi në botën tjetër.Gjithashtu ai është ndërmjetësues për faljen  e gjunaheve tona?

Universiteti i Prishtinës Fakulteti Ekonomik    Dega Gjilan Mr.sc. Sokol Berisha Ushtrime Kuizi  6

Questions: 30  |  Attempts: 376
 • Sample Question
  Veprimi i parë i afarizmit elektronik bankar  është shënuar  në  vitin 1918 në cilin vend?

Ky kuiz bazohet nga Programi Orientues për Përgatitjen e Pr...

Questions: 25  |  Attempts: 378
 • Sample Question
  Lexo tekstin e dhënë më poshtë, pastaj përgjigju pyetjeve që vijojnë.E drejta dokesore e maleve shqiptare, e njohun në përgjithësi me emnin Kanun, ka qenë trashigue brez pas brezi, tua zevendesue ligjin në trevat malore në votra qindrese vetëmbrojtëse në Shqipëri. Për mbledhjen e landës së Kanunit të Maleve, në trevën e Mirditës Gjeçovi ka punue kryesisht ku ishte famullitar në famullinë e Gomsiqes, gjatë periudhës 1907 - 1915. Përmbledhja e parë ose si mund ta quejmë edhe versioni i parë i Kanunit asht ajo e At Shtjefën Gjeçovit, e mbledhur gadi krejt në Mirditë dhe e publikueme pjesë pjesë tua fillue prej vjetit 1913 në revistën “Hylli i Dritës” dhe si botim i plotë, mbas vdekjes së autorit më 1933 nën titullin “Kanuni i Lekë Dukagjinit”. Kjo përmbledhje ka tërhequn vemendjen e studiuesve të vendeve të ndryshme, asht përkthye në shumë gjuhë, asht ribotue disa herë e vijon të ribotohet. Mbledhja e materialeve të Kanunit për Gjeçovin ka qenë nji punë mjaft e vështirë për shkak të këtyre rrethanave.- Gjeçovi ka le dhe asht rritun jashtë trevës ku zbatohej Kanuni.- Gjeçovi ishte formue si klerik, si françeskan e jo njohës i kultures shpirtnore.(Pal Doçi “Për Kanunin”, 2003) Me termin Kanun, kuptojmë:
Advertisement


Advertisement