The English department in a school required that all 140 pupils - ProProfs Discuss
Topics-
Products +
     

The English department in a school required that all 140 pupils taking English in Year 11 had a copy of each book A to D Book Percent stock Cost per book A 44 3.95 B 80 4.75 C 133 7.95 D 30 5.99 A 10% discount was given for any book where 10 or more copies were ordered. What was  the total cost of the order to the nearest penny?



A. £1246.44
Asked by Cleve, Last updated: Dec 05, 2017

This question is part of

Numeracy Test

+ AnswerRequest Answer
...

1 Answer

John Smith

John Smith

Answered on Sep 08, 2016

¬£1246.44-140 44 = 96use the on-screen calculator to find the cost before discount96 x £3.95 = £379.20then take off the 10% discount (£37.92)use the on-screen calculator to find the cost after discount£379.20 - £37.92 = £341.28follow the same procedure for books b, c and d.book b140 80 = 6060 x £4.75 = £28510% discount is £28.50£285.00 - £28.50 = £256.50book c140 133 = 77 x £7.95 = £55.65(no discount as less than 10 copies ordered)book d140 30 = 110110 x £5.99 = £658.90you could work out this stage mentally by multiplying 110 by £6 (£660) and subtracting110 x 1p (£1.10).10% discount is £65.89£658.90 - £65.89 = £593.01to find the total cost, add up the costs of the four titles.£341.28 + £256.50 + £55.65 + £593.01 = £1246.44
 Reply

Search for Google images
Select a recommended image
Upload from your computer
Search for Google images
Select a recommended image
Upload from your computer
Search for Google images
Select a recommended image
Upload from your computer

Email Sent
We have sent an email to your address "" with instructions to reset your password.