Kuiz Islam

7 Pyetjet  I  By Anonimi
Please take the quiz to rate it.

 Kuiz Islam
Mir se erdhet Ju urojmë sukses

  
Changes are done, please start the quiz.


Questions and Answers

Removing question excerpt is a premium feature

Upgrade and get a lot more done!
 • 1. 
  Sa kushte  ika feja islame ?
  • A. 

   15

  • B. 

   33

  • C. 

   45

  • D. 

   54

  • E. 

   10


 • 2. 
  Sa rekate ika namazi i drekes dhe si ndahen ?
  • A. 

   8 rekate (4 farz , 4 synet)

  • B. 

   4 rekate farz

  • C. 

   10 rekate (4 synet,4 farz dhe 2 synet i fundit)

  • D. 

   5 rekate (2 synet e 3 farz)

  • E. 

   8 rekate (4 synet e 4 farz)


 • 3. 
  C`far kuptimi ka fjala ibadet  ?
  • A. 

   Besim

  • B. 

   Lutje

  • C. 

   Risi ne fe

  • D. 

   Adhurim

  • E. 

   Mohim


 • 4. 
  Sa herë është permendur fjala Ramazan ne Kur`an ?
  • A. 

   15

  • B. 

   4

  • C. 

   8

  • D. 

   20

  • E. 

   1


 • 5. 
  Gjate kohes se thirrjes ne fshetesi ne islam, jane pergjigjur...?
  • A. 

   Ashkush

  • B. 

   te gjithe Mekasit

  • C. 

   Edhe Mekasit edhe Medinasit

  • D. 

   40 njerez

  • E. 

   Te gjithe Medinasit


 • 6. 
  Nga qka jan krijuar Meleket ?
  • A. 

   Nga balta

  • B. 

   Nga Drita

  • C. 

   Nga zjarii

  • D. 

   Nga dheu

  • E. 

   Nga uji


 • 7. 

  Ne cilin qytet eshte e ndertune kjo xhami
  • A. 

   Prizeren

  • B. 

   Lipjan

  • C. 

   Prishtin

  • D. 

   Gllogofc

  • E. 

   Ferizaj


Back to top

Removing ad is a premium feature

Upgrade and get a lot more done!
Take Another Quiz
We have sent an email with your new password.